Nikšić: Zoran Backović i Vladimir Popović najbolji policijski službenici

"Oni su... umnogome doprinijeli da ukupni rezultati nikšićkog CB budu dobri"
869 pregleda 1 komentar(a)
Zoran Backović, Vladimir Popović, Foto: Ivan Petrušić
Zoran Backović, Vladimir Popović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 30.12.2013. 12:48h

Najbolji inspektor i policajac u nikšićkom Centru bezbjednosti u 2013. godini su Zoran Backović, načelnik jedinice za suzbijanje kriminaliteta, i Vladimir Popović, vođa interventne grupe, kojima su danas na prigodnoj ceremoniji uručene plakete i ručni sat.

Oni su, kako je rečeno u obrazloženju nagrade, svojim organizacionim sposobnostima i radnim angažovanjem umnogome doprinijeli da ukupni rezultati nikšićkog Centra bezbjesdnosti budu dobri. Opština je najbolje službenike PJ Nikšić nagradila tablet računarima.

"Na osnovu relevantnih pokazatelja možemo zaključiti da je situacija u gradu u oblasti kriminalitata, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja stabilna i povoljna. Takvoj bezbjednosnoj situaciji, osim profesionalnog, efikasnog i kvalitetnog obavljanja policijskih poslova i zadatak,a doprinosi i dobra saradnja i partnerski odnos sa predstavnicima drugih državnih organa i institucijama na lokalnom i državnom nivou, kao i predstavnicima NVO sektora, privrednih subjekata i medija“, kazao je načelnik Milovan Pavićević.

Za narednu godinu Pavićević je obećao puno novih bezbjednosnih izazova, novih konkretnih i težih zadataka i obaveza, kao bi zajedno sa ostalim partnerima, dali pun doprinos u otvorenom pregovaračkom procesu u dijelu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije na svim nivoima.

Predsjednik Opštine Veselin Grbović kazao je da je saradnja lokalne uprave i policije izuzetno dobra i da se nada da će Nikšić ponovo, zahvaljujući profesionalnosti i rasnom angažmanu zaposlenih u Centru bezbjedsnosti, biti prepoznat po redu i miru.

Ceremoniji su prisustvovali i potpredsjednik Opštine Milorad Jovanović, predsjednik Osnovnog suda u Nikšiću Rade Perišić, Osnovni državni tužioc u Nikšiću Stevo Šekarić, načelnik ANB-a u Nikšiću Janko Laković, predsjednik Podružnice penzionera MUP-a Nikšić Obren Kljajić, direktorica Pivare Sanja Ćalasan, kao i stariješinski i operativni sastav CB Nikšić.

Bonus video: