Gradonačelnik Bijelog Polja ne želi plagijat: Novi izbor oznake lokalne TO

"Kakav je to konkurs kada se od šest ponuđača dozvoli samo trojici da dorade svoje radove"
149 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 27.12.2013. 18:29h

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić kazao je sinoć da će naložiti izvršnom odboru lokalne Turističke organizacije da preispita odluku o izboru njenog loga i da utvrdi eventualne povrede procedure.

On je to za „Vijestima“ rekao nakon što je aktivista NVO u Bijelom Polju Željko Đukić optužio direktoricu TO Violetu Obradović da je zloupotrijebila službeni položaj, nelegalno preuzela izgled njegovog idejnog rješenja za logo te organizacije i predala ga svom suprugu Milutinu Obradoviću, čiji je predlog loga na kraju izabran kao najbolji.

Bjelopoljac optužio šeficu: Direktorica TO i njen muž su mi uzeli ideju >>>

Povodom tog vjerovatnog plagijata, direktor NVO “Agro centar” Dragan Radović kazao je da se iz izjava potpredsjednika Opštine Tufika Bojadžića da zaključiti da je cio postupak izbora loga bio nezakonit.

“Kakav je to konkurs kada se od šest ponuđača dozvoli samo trojici da dorade svoje radove, što obesmišljava čitavu proceduru objavljivanja javnog poziva. Mogla je Violeta Obradović sa svojim mužem tu odluku donijeti i kući. Nesporno je da njen muž u prvom dostavljanju ponude nije imao ni približan predlog ovog loga”, rekao je Radović, tražeći od Žurića da razriješi dužnosti Violetu Obradović i Tufika Bojažića čime bi “pokazao odgovoran odnos u sprečavanju nepotizma po kojem je Bojadžić prepoznat”.

On je istakao da sumnja da je komisija imala kvorum jer je sastanak napustilo više od pola članova, što se može jednostavno utvrditi uvidom u sigurnosne kamere SO.

Radović je, povodom budžeta lokalne TO, rekao da je skandalozan jer je od “60.000 eura, koje je Opština opredijelila budžetom za 2014. godinu, većina namijenjeno za plate zaposlenima i kupovinu auta direktorici Violeti Obradović kako bi mogla i da vozi svoga muža”.

“Iz svega se može zaključiti da je TO privatno vlasništvo porodice Obradović“, ocijenio je Radović.

Bonus video: