Mnoga gradilišta i dalje aktivna u Tivtu

Kako saznajemo, nakon brojnih žalbi građana i turista na buku koja dopire sa gradilišta, v.d. predsjendik Opštine Siniša Kusovac napisao je ovih dana nova riješenja kojima se i tim graditeljima zabranjuje izvođenje radova do završetka špica sezone
72 pregleda 2 komentar(a)
Opatovo, Foto: Siniša Luković
Opatovo, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 05.08.2018. 11:33h

Iako je sezonska zabrana izvođenja građevinskih radova zbog nesmetanog odvijanja turističke sezone na snagu stupila još 1.jula, mnoga gradilišta u Tivtu i dalje su aktivna jer su investitori objekata koji se grade na tim lokacijama, dobili riješenja o izuzimanju od zabrane sa potpisom bivše gradonačelnice Tivta dr Snežane Matijević.

Kako saznajemo, nakon brojnih žalbi građana i turista na buku koja dopire sa gradilišta, v.d. predsjendik Opštine Siniša Kusovac napisao je ovih dana nova riješenja kojima se i tim graditeljima zabranjuje izvođenje radova do završetka špica sezone.

Riješenja su im upučena poštom. Komunalna inpekcija će, kako kažu iz Opštine, odmah po primitku dostavnica, obići sva gradilišta i zapečatiti ona koje investotori sami ne budu zatvorili. Da je stanje haotično, pokazuje i fotografija slikana danas na Opatovu gdje je investotor novih stambenih objekata što se grade uz magistralu, oko podne zauzeo čitavu jednu traku ionako gustim saobraćajem zakrčene Jadransnke magistrele, da bi postavio betonske miksere i pumpu koja je nalivala beton na ploču novog objekta.

Zbog toga se saobraćaj na tom mjestu jedno vrijeme otežano odvijao, a nakon žalbi građana, intervenisala je Komunalna inspekcija i naložila uklanjanje mehanizacije sa ceste, te obavezala izvođača radova da opere i očisti kolovoz.

Bonus video: