Vujanović čestitao Božić građanima katoličke vjeroispovijesti

Iskrenim zajedništvom i razumijevanjem ćemo, kazao je on, najbolje odgovoriti izazovima budućnosti
0 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.12.2013. 18:41h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović čestitao je Božić svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti, svještenstvu, nadbiskupu barskom i primasu srpskom Zefu Gašiju i biskupu kotorskom Iliji Janjiću.

"Radujmo se zajedno ovim blagim danima, opredijeljeni da slogom, međusobnim poštovanjem i ljubavlju za bližnje ispunimo srca i domove svih naših ljudi", rekao je Vujanović.

Iskrenim zajedništvom i razumijevanjem ćemo, kazao je on, najbolje odgovoriti izazovima budućnosti.

"Poštujući vrijednosti tradicionalne bliskosti, koja je temelj sadašnjeg i trajnog međukonfesionalnog i međunacionalnog sklada naše Crne Gore i svih njenih građana“, kaže se u čestitki Vujanovića.

Čestitka Đukanovića

Premijer Milo Đukanović čestitao je biskupima i vjernicima Rimokotaličke crkve Božić, poručujući da uvažava misiju te crkve u izgradnji sladnih međunacionalnih odnosa i demokratizacije crnogorskog društva.“Izražavam želju da Božić podstakne njegovanje univerzalnih vrijednosti hrišćanskog učenja, sa vjerom da samo slogom i tolerancijom možemo nastaviti da gradimo zdravo društvo, utemeljeno na našem neprolaznom istorijskom nasljeđu i na evropskim vrijednostima koje njegujemo“, navodi se u božićnoj čestitki Đukanovića.Đukanović je naveo da želi da blagdanski dani donesu mir radost i blagostanje u sve domove u Crnoj Gori.

Bonus video: