PzP posterom pitao Mugošu: "Želimo li humanije lice Podgorice?”

Mugoša ih je iznevjerio, jer nije na glavna vrata ušao u CNP, pa prema tome nije vidio “poklon” PZP-a
54 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 19.12.2013. 14:15h

Mreža mladih Pokreta za promjene (PZP) i Opštinski odbor Podgorice čestitao je danas praznik Glavnog grada gradonačelniku Miomiru Mugoši, tako što su karikaturama ispred zgrade Crnogorskog narodnog pozorišta, prikazali njegov dosadašnji rad.

Oni su pola sata prije početka Svečane sjednice Galvnog grada povodom 19. decembra, raširili razne karikature koje su se odnosili na izgradnju tunela kroz Goricu, rušenje prepoznatiljvih simbola Podgorice, neispunjena obećanja, zloupotreba glasova romske populacije i drugo.

Mugoša ih je, međutim, iznevjerio, jer nije na glavna vrata ušao u CNP, pa prema tome nije vidio “poklon” PZP-a.

Ispred svih karikatura bio je transparent “Želimo li humanije lice Podgorice?”, a portparolka lokalnog odbora PZP Iva Pavlović, koja je nosila ovaj transparent, kazala je da se odgorica u poslednjih deset godina izgradila, ali da se život u njoj pogoršao.

Foto: Vesko Belojević

“Pritom ne mislim samo materijalno, mislim i kvalitativno, jer su institucije kulture zakopane. Umjesto urbanizacijem, doživljavamo jednu provincijalziaciju grada”, ocijenila je Pavlović.

Predsjednik mladih PZP-a Nikola Bajčetić kazao je da su izabrali karikature, koji opisuju pet glavnih događaja koji su obilježili 2013. godinu.

Foto: Vesko Belojević

“To su neplanirana izgradnja tunela kroz Goricu čemu se većina građana Podgorice protivi... Takođe karikatura koja govori o zloupotrebi glasova RE (Romi, Egipćani) populacije, na čelu sa njihovim prestavnikom gospodinom (Isenom) Gašijem... Vidjećete kako gradonačelnik uzurpira zelene površine grada i gradi razne moderne zgrade... Podgorica je poslednjih nekoliko godina izgubila i duh i tradiciju... svi kultni kulturni objekti su urušeni... pa me ne bi čudilo da se sruše još Skaline i Stara Varoš, i da tu nikne zgrada ili neki tržni centar... i naravno biciklističke staze po kojima se vozimo cijele godine”, kazao je Bajčetić.

On se na kraju zahvalio gradonačelniku na učinjenom, i čestitao je Podgoričanima dan oslobođenja.

Galerija

Bonus video: