Život Adele Bešlić sa dvoje djece: Kuvaju i griju se na ognjištu usred sobe

Stanuju u Berskoj ulici, u Donjoj Gorici, na zapuštenom imanju, u neurednoj kući, po kojoj je razbacan namještaj
82 pregleda 36 komentar(a)
Adela Bešić sa sinom, Foto: Luka Zeković
Adela Bešić sa sinom, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.12.2013. 19:37h

Sa dvoje djece, trogodišnjom Jasminom i dvije godine starijim Jasminom, Adela Bešlić već četiri mjeseca živi u mraku, bez struje, a hranu koju nabavi sprema na ognjištu - nasred dnevne sobe.

Tvrdi da jedva preživljavaju i da hranu nabavljaju gdje stignu.

“Idem sa djecom pješke do grada, u Hramu mi daju nešto hrane, čisto da ne budemo gladni. Bila sam u socijalnom i molila ih da mi obezbijede neku sobu, gdje bih smjestila djecu, ali su mi kazali da moram sama da se snađem. Mogu izdržati bez struje i hrane, ali njih mi je žao”, kazala je Bešlić pokazujući na djecu.

Stanuju u Berskoj ulici, u Donjoj Gorici, na zapuštenom imanju, u neurednoj kući, po kojoj je razbacan namještaj, jer su ga, tvrdi Bešlić, izbacili iz dnevne sobe, kako bi na vatri mogli da skuvaju i ugriju se.

Reporteri “Vijesti” zatekli su širom otvorene prozore i vrata i kuću punu dima koji je izbijao iz dnevne sobe.

Djeca su vidno prehlađena, iako majka tvrdi da se i danju pokrivaju jorganima i ćebadima, kako bi se ugrijala.

“Ranije smo se grijali na klimu, ali sada nemamo struje... Djecu je strah da uveče idu u kupatilo, jer po mraku padaju i povrjeđuju se... I ja sam prije neku noć pala i povrijedila kičmu", kazala je Bešlić.

Tvrdi da svaki dan sa djecom gleda zidne slike, kako bi ih smirila, jer su zaboravili kako izgleda slika sa televizora.

Ona je kazala da njen suprug već nekoliko dana pokušava da pronađe agregat, kako bi makar mogli da kuvaju na električnom šporetu.

Kako da plate 3.200 eura

Reporteri “Vijesti” vidjeli su račun za struju na kojem piše da duguju 3.200 eura.

Struju bi dobili kada bi uplatili 960 eura, a potom potpisali i mjesečno uplaćivali po 30, ali za Bešliće je to pravo bogatstvo.

“Zadužili smo se jer ne možemo sve to plaćati sa 104 eura socijalne pomoći. Ne radimo nigdje, ni ja ni muž, nijesam u dobrim odnosima sa mojom porodicom”, kazala je Bešlić.

I petogodišnji Jamin zna da će teško da dobiju struju, jer nemaju para da je plate. “Došao nam je račun da platimo struju, a odakle kad nema”, kazao je slegnuvši ramenima. On se požalio kako je jedne noći pao u mračnom kupatilu i tom prilikom povrijedio glavu i koljeno.

Bonus video: