Nevena Šaranović najbolja u gađanju vazdušnom puškom

Gimnazija "Slobodan Škerović" sa 182 kruga osvojila je prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji
63 pregleda 0 komentar(a)
Nevena Šaranović, Foto: Luka Zeković
Nevena Šaranović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.12.2013. 19:26h

Gimnazijalka Nevena Šaranović osvojila je prvo mjesto u gađanju vazdušnom puškom na takmičenju održanom povodom Dana Podgorice.

Kćerka proslavljenog crnogorskog strijelca Nikole Šaranovića imala je 80 krugova, a iako amaterka, "ubila" je krug više od Vojina Tomovića iz Građevinske škole, sina reprezentativca i višestrukog šampiona Crne Gore Željka Tomovića.

Gimnazija "Slobodan Škerović" sa 182 kruga osvojila je prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji, ispred Građevinske škole sa istim brojem krugova, ali slabijim dodatnim kriterijumima. Treće mjesto pripalo je Trgovinskoj školi sa 158 krugova.

Povodom Dana Podgorice vazdušnom puškom gađaće i ekipe iz streljačkih klubova Podgorice, a kao gosti biće najbolji strijelci iz Nikšića, Mojkovca i Berana.

Takmičenje za Dan Podgorice završava se takmičenjem u disciplini pištolj velikog kalibra, u srijedu na poligonu kasarne “Milovan Šaranović“ u Danilovgradu, gdje se očekuju nastupi pripadnika Policije, Vojske, Agencije za nacionalnu bezbjednost i članova streljačkih klubova iz Podgorice.

Za najbolje su obezbijeđene nagrade.

Realizaciju cjelokupnog programa su pomogli Ministarstvo odbrane, Streljački savez Crne Gore i „Sportski objekti“ d.o.o Podgorice, a organizator je Streljački klub “Centar“ iz Podgorice.

Bonus video: