U Programu stručnog osposobljavanja novih 286 visokoškolaca

Polaznici Programa koji će trajati devet mjeseci imaće pravo na plaćeno zdravstveno osiguranje i mjesečnu naknadu u iznosu od 50% prosječne neto zarade u Crnoj Gori
349 pregleda 5 komentar(a)
Siluete ljudi, Foto: Shutterstock
Siluete ljudi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.12.2013. 13:51h

Danas je objavljen spisak visokoškolaca, njih 286, koji su dobili šansu u drugom krugu stručnog osposobljavanja, saopšteno je iz Vlade.

Spisak visokoškolaca koji će narednih devet mjeseci raditi javan je i dostupan je ovdje.

"Sa ovim je završena faza uparivanja visokoškolaca za učešće u Programu stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem za 2014. godinu", dodali su iz Vlade.

Nakon elektronske prijave korisnika i automatski generisane rang liste dodatnih 286 korisnika je dobilo priliku u drugom krugu, da se stručno osposobi od 15. januara 2014. godine, i to isključivo na osnovu prosječne ocjene ostvarene tokom studiranja i iskazanih preferenci korisnika.

Javni poziv se, kako podsjećaju, isključivo odnosio na visokoškolce koji u prvom krugu nisu dobili poslodavce, a prijavili su se u predviđenom roku od 15.oktobra do 15. novembra 2013.godine.

Prijava je trajala do 12. decembra do 17h isključivo putem Portala elektronske uprave.

Polaznici Programa koji će trajati devet mjeseci imaće pravo na plaćeno zdravstveno osiguranje i mjesečnu naknadu u iznosu od 50% prosječne neto zarade u Crnoj Gori. Obavještenja o uparenim korisnicima nakon prvog i drugog kruga će biti upućena mailom poslodavcima i korisnicima.

Bonus video: