Zaposlenima sa punom normom časova ugovor na neodređeno

„Zaključeno je da se prevođenje zaposlenih u radni odnos na neodređeno vrijeme treba izvršiti u skladu sa Zakonom o radu, posebnim aneksom ugovora i bez raspisivanja konkursa“
0 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Slavoljub Stijepović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.12.2013. 12:10h

Direktori vaspitno-obrazovnih ustanova u Crnoj Gori dužni su da svim zaposlenim koji imaju normu časova predviđenu zakonom, ugovor o radu na određeno transformišu u ugovor o radu na neodređeno vrijeme, dogovoreno je na sastanku predstavnika Sindikata prosvjete sa ministrom Slavoljubom Stijepovićem.

Kako je saopšteno iz Sindikata, direktori su to dužni da urade na osnovu odobrenog akta o sistematizaciji i unutrašnjoj organizaciji.

„Zaključeno je da se prevođenje zaposlenih u radni odnos na neodređeno vrijeme treba izvršiti u skladu sa Zakonom o radu, posebnim aneksom ugovora i bez raspisivanja konkursa“, saopštio je Zvonko Pavićević.

Navodi da će, u slučajevima gdje zaposleni nema punu normu, a nedostaje mali broj časova – dva ili tri, o njihovom budućem statusu predloge će dati zajedničke paritetne komisije sindikata i javne ustanove.

Te komisije su, kako podsjećaju iz Sindikata, ustanovljene na osnovu Sporazuma o politici zarada zaposlenih koji se finansiraju iz budžeta Crne Gore od novembra 2011. godine, a u skladu sa Zakonom o radu.

Bonus video: