Jovo Kapičić biće sahranjen na Cetinju

Kapičić, koji je preminuo u Beogradu, bio je učesnik Narodnooslobodilačke borbe, društveno-politički radnik i ambasador SFRJ i narodni heroj Jugoslavije
321 pregleda 35 komentar(a)
Jovo Kapičić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Jovo Kapičić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.12.2013. 17:00h

Narodni heroj Jovo Kapičić, koji je u 9. decembra prminuo u 95. godini, biće sjutra sahranjen na Cetinju.

Kako je saopšteno iz Prijestonice, povodom smrti Kapičića biće održana komemorativna sjednica, nakon koje će, na Novom groblju, biti upriličena sahrana.

Komemorativna sjednica, koju će organizovati Prijestonica i Savez udruženja narodno – oslobodilačkog rata i antifašista Crne Gore, biće održana u sali Skupštine Cetinja, sa početkom u 11 sati.

Sahrana na cetinjskom Novom groblju biće održana u 15 sati.

"Tokom dva navedena događaja, prisutnima će se obratiti predstavnici porodice Kapičić, Vlade Crne Gore, Prijestonice Cetinje i Saveza udruženja narodno – oslobodilačkog rata i antifašista Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Kapičić, koji je preminuo u Beogradu, bio je učesnik Narodnooslobodilačke borbe, društveno-politički radnik i ambasador SFRJ i narodni heroj Jugoslavije.

Kao zamjenik ministra unutrašnjih poslova Jugoslavije, obavljao je komandne dužnosti vezane za Goli otok.

Rođen je 2. septembra 1919. godine u gradu Gaeti, u Italija, gdje je tada bila velika baza izbjegle crnogorske kraljevske vojske nakon Božićne pobune 1919. godine, protiv dinastije Karađorđević.

Bonus video: