Krivokapić: Smrću Kapičića Crna Gora je izgubila svog velikog sina

"Bio je ranjavan, baš kao i Jugoslavija, od onih koji su malo znali i svašta činjeli"
165 pregleda 83 komentar(a)
Jovo Kapičić, Foto: Luka Zeković
Jovo Kapičić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.12.2013. 11:27h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić povodom smrti narodnog heroja Jova Kapičića uputio je telegram saučešća porodici Kapičić.

On je u telegramu podsjetio na Kapičićevu zaostavštinu generacijama koje dolaze.

"Crna Gora je izgubila svog velikog sina i zaštitnika slobodarskog i građanskog. Jugoslavija je ostala bez vjernog druga i herojskog saputnika. Svima nam ostaje Jovova borba za istinom i pravdom kao vodilja i opomena. Rođen u izgnanoj Crnoj Gori, u krilu izdane crnogorske vojske u Gaeti, Jovo je čitav život do zadnjeg trena pobjedonosno bio bitku sa istom ideologijom uništavanja domovina mu Jugoslavije i Crne Gore“, ističe se u telegramu Krivokapića.

Krivokapić je kazao da je vrijeme pred nama "najbolji sudija" i Kapičićevim djelima i Kapičićevim neprijateljima.

"Bio je ranjavan, baš kao i Jugoslavija, od onih koji su malo znali i svašta činjeli. No nema većeg i boljeg sudije od vremena, godina i decenija koje će otresti okove sa činjenica i fakata. Jovo je za sobom ostavio činjenice i mudre odluke koje će budućnost potvrditi i učinjeti nespornim svjedokom njegove pravednosti. U ovom teškom trenutku pronađite utjehu i mir u Jovovoj veličini i neprestanoj borbi. Čast je bila poznavati ga i biti mu prijatelj. Nek mu je vječno hvala i slava“, rekao je Krivokapić.

Bonus video: