Primjer časnog policajca: Nagrada za Radula Tadića

Tadić je dospio u žižu javnosti nakon što je Basovu vratio novčanik u kom su osim novca bile dvije platne kartice - zlatna i srebrna, zatim viza kartica i vozačka dozvola
128 pregleda 11 komentar(a)
Radule Tadić, Foto: Radio Jadran
Radule Tadić, Foto: Radio Jadran
Ažurirano: 09.12.2013. 16:10h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević nagradiće službenika granične policije Herceg Novi Radula Tadića, koji je prije par dana pronašao novačanik sa skoro 4.000 eura, karticama sa iznosom od 50.000 eura i dokumentima, a onda sve vratio ruskom državljaninu Vječeslavu Basovu.

Zbog tog gesta, ministar policije donio je odluku da Tadića novčano nagradi, kazala je juče "Vijestima" Konjevićeva savjetnica za odnose s javnošću Mirjana Bošković.

Tadić je dospio u žižu javnosti nakon što je Basovu vratio novčanik u kom su osim novca bile dvije platne kartice - zlatna i srebrna, zatim viza kartica i vozačka dozvola na ime ruskog državljanina.

Policajac je kazao da mu ni na pamet nije palo da prisvoji novac, kao i da ga ne zanima ni nagrada koja pripada nalazaču.

Ruski državljanin policajcu nije ni zahvalio, kazao je ranije medijima konobar Milenko Šakota iz lokala “Saturnus”, gdje se sve i odigralo.

Iz policije su, nakon Tadićevog gesta, kazali da je to bio sasvim regularan postupak i čin koji ne treba previše medijski eksponirati, "jer to je normlana dužnost svakog građanina, a pogotovo pripadnika policije”.

Tadić je prije dvije godine spasao ljudski život - Novljanku Nadu Pištinjat, koju je u podnožju Orjena ujela zmija. Tadić je tada pješačio osam kilometara i nosio Pištinjat do mjesta gdje je mogao sletjeti helikopter.

Bonus video: