Savjetnik ministra tužio državu

Šarkinović je od oktobra 2008. do decembra 2011. radio u Komisiji za praćenje i realizaciju akcionog plana za borbu protiv korupcije na lokalnom nivou
420 pregleda 3 komentar(a)
Hamdija Šarkinović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Hamdija Šarkinović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.12.2013. 16:28h

Savjetnik u Ministarstvu unutrašnjih poslova za javnu upravu Hamdija Šarkinović tužio je državu Crnu Goru, zbog duga od skoro 8.000 eura na ime neisplaćenih honorara.

Šarkinović je od oktobra 2008. do decembra 2011. radio u Komisiji za praćenje i realizaciju akcionog plana za borbu protiv korupcije na lokalnom nivou. Prema navodima iz tužbe, koju je Šarkinović podnio krajem maja 2012, za svoj rad u Komisiji u tom periodu nije primio ni centa.

Predmet je dobila sudija Osnovnog suda Natalija Boričić koja je u decembru 2012. donijela prvostepenu presudu da država na ime pomenutog duga mora da isplati Šarkinoviću 7.900 eura.

Nakon žalbe, Viši sud je u oktobru ove godine ukinuo presudu Boričićeve i vratio je na ponovno odlučivanje.

Punomoćnik Šarkinovića, advokat Rifat Feratović kazao je “Vijestima” da je Viši sud ukinuo presudu Boričić kako bi se utvrdile određene nejasnoće oko potraživanja.

“Presuda je ukinuta kako bi se utvrdilo da li se nadoknada odnosi samo za isplatu povodom obrade polugodišnjeg izvještaja o sprovođenju Akcionog plana za borbu protiv korupcije na lokalnom nivou i pripreme jednogodišnjeg izvještaja nacionalne komisije za praćenje implementacije akcionog plana za sprovođenje Programa borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala”, kazao je Feratović. Dodao je da tužena strana ne spori da Šarkinović nije dobio nadoknadu za rad u Komisiji.

Novo suđenje po tužbi Šarkinovića počelo je 6. decembra, ali je odloženo zbog odsustva zamjenika zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore.

Bonus video: