Šućur: Ministru poljoprivrede je bolje da se javno ne svađamo

Šućur vjerujući da je Ivanović neinformisan ili pogrešno informisan, je rekao da je “ministar ministar, ali su činjenice činjenice”
83 pregleda 0 komentar(a)
Radoš Šućur, Foto: Boris Pejović
Radoš Šućur, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.12.2013. 19:31h

Direktor Uprave za šume Radoš Šućur (SDP) demantovao je ministra poljoprivrede Petra Ivanovića, koji je u emisiji “Okvir” na RTCG rekao da ta uprava uvozi sadnice i ne sprovodi zaključke Vlade.

"Uprava za šume nije u poslednjih sedam godina uvezla niti jednu sadnicu, a što nije urađeno ne može ni biti pogrešno", rekao je Šućur u reagovanju objavljenom na sajtu Uprave za šume.

On je dodao i da nije tačna ministrova tvrdnja da Uprava za šume, osim rasadnika u Kolašinu i Rožajama, ima i rasadnik u Nikšiću:

"Uprava za šume ima rasadnike u Rožajama i Kolašinu. Uprava za šume u Nikšiću nema rasadnik. U Nikšiću postoji rasadnik u privatnom vlasništvu. I ovaj dio izjave je netačan".

Šućur kaže i da je netačna izjava ministra da se "ministarstvo ove godine, po prvi put u dugom nizu godina fokusiralo samo na domaće rasadnike".

"To Uprava za šume radi godinama u stoprocentnoj količini i u kontinuitetu. Ponovo netačna informacija".

Šućur je kao netačne označio i tvrdnje Ivanovića da je "ministarstvo raskinulo ugovor sa firmom koja je bila do maja investitor na Njegovuđi kod Žabljaka", a da "Uprava za šume nije realizovala zahtjev Vlade, da se do kraja raskine ugovor".

“Uprava za šume, a ne resorno ministarstvo, raskinula je ugovor sa koncesionarom 'Karapidis Bros' Žabljak, saglasno Zaključku Vlade. Međutim, rješenje Uprave za šume o raskidu ugovora, po žalbi koncesionara, ministarstvo je poništilo, i to neosnovano, pozivajući se na razloge, koji u žalbi nijesu isticani", kazao je, između ostalog, Šućur.

Napominjući da vjeruje da je Ivanović neinformisan ili pogrešno informisan, on je rekao da je “ministar ministar, ali su činjenice činjenice”.

"O još ponečemu poslali smo pismo Vladi Crne Gore, prije dosta dana. Mi smo za rješavanje ovakvih sporova unutar Vlade. Ovaj put vi ste odlučili da bude ovako. Ostajemo i dalje partner istine", poručio je Šućur.

Bonus video: