Pozvani na procjenu imovine istog dana kada je zakazano njeno rušenje

Stanari zgrade na čijem mjestu je predviđena izgradnja kineske ambasade, dobili su rok do petka da se isele iz svojih stanova
2 komentar(a)
Ažurirano: 03.12.2013. 16:11h

Uprava za inspekcijske poslove Glavnog grada donijela je odluku da će se srušiti nelegalno dograđeni objekti, na neotkupljenim stanovima, u Ulici Arsenija Boljevića na Kruševcu.

Preostala četiri stanara zgrade na čijem mjestu je predviđena izgradnja kineske ambasade, dobili su rok do petka da se isele iz svojih stanova, kada će inspektori zaštite pristupiti rušenju.

Građani zakinuti zbog ambasade Kine? >>>

Reagovanje Mugoše: Kinezi nam nijesu rekli da će graditi ambasadu >>>

Glavni grad je otkupio sedam stanova u toj zgradi, dok preostala četiri vlasnika nijesu pristali na ponuđene uslove .

Stanari su saopštili da nijesu željeli da prime rješenje o rušenju od sudskog kurira, jer tvrde da se u ovom slučaju zaobišla zakonska procedura.

Saopštili su da im je prije dva dana uručen sudski poziv za ročište u vezi procjenjivanja stanova i rješenje o rušenju, koji su zakazani za isti dan.

"Prvo smo dobili poziv od osnovnog suda u Podgorici, za ročište šestog decembra (petak) u 13 časova u vezi obezbeđenja dokaza... što je i bila obaveza korisnika eksproprijacije da utvrdi vrijednost nekretnia koje se eksproprišu. Istog dana Inspektor zaštite prostora – Jovan Martinović donosi obavještenje, da su se stekli uslovi za uklanjanje bespravno sagrađenih objekata, a time i nemogućnost utvrđivanja materijalnih dokaza“, navodi se u saopštenju preostala četiri vlasnika.

Iz Direkcije za imovinu saopšteno je ranije da su vlasnici stanova nelegalno dogradili pomoćne objekte na svojim stanovima, dok su stanari pokazali “Vijestima” papire da je izvođač tih radova bio Glavni grad nakon zemljotresa

Direkcija za imovinu i Agencija za stanovanje prošlog četvrtka su pokušali da sruše sedam stanova, čiji je vlasnik Glavni grad, međutim, policija je zaustavila rušenje jer izvođači radova nijesu imali dozvolu za rušenje.

Kako je ranije saopšteno iz Glavnog grada, prije nekoliko mjeseci pokrenut je postupak eksproprijacije 11 stambenih jedinica, koje su u skladu sa važećim planskim dokumentom, predviđene za uklanjanje.

U Glavnom gradu napominju da je svim vlasnicima stanova, uključujući i četiri sa kojima nije postignut sporazum, u nastojanju da im maksimalno izađe u susret, nuđeno i značajno više od procijenjenog iznosa naknade, uz finansijske povoljnosti.

Iz Direkcije za imovinu saopšteno je ranije da su vlasnici stanova nelegalno dogradili pomoćne objekte na svojim stanovima, dok su stanari pokazali “Vijestima” papire da je izvođač tih radova bio Glavni grad nakon zemljotresa.

Bonus video: