Jelena Vučićević oporavlja se od šoka, država snagu dokazala na starici

"Prema zvaničnim podacima ima 14.000 neizvršenih sudskih presuda, a izvršava se ova nad bolesnom staricom. Skandalozno", rekao je Darko Ivanović
79 pregleda 27 komentar(a)
Jelena Vučičević, Foto: TV Vijesti
Jelena Vučičević, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 01.12.2013. 13:45h

Starica Jelena Vučićević, koju su sudski izvršitelji i policija 29. novembra iselili iz stana nalazi se kod sestre i oporavalja se od šoka koji je preživjela prilikom nasilnog izbacivanja iz stana, kazao je za "Vijesti nedjeljom" Jelenin bratanac Niko Sjekloća.

On kaže da će on i Jelenina sestra učiniti sve da starica dobije uslove za pristojan život.

"Možete misliti kako se osjeća čovjek kada ga izbace iz stana i otmu mu sve što je stvarao tokom života. Nakon iseljenja je bila u vrlo lošem stanju sa visokim krvnim pritiskom pa je završila u Urgentnom bloku. Malo je bolje, ali je još uvijek u velikom šoku", kaže Sjekloća.

On napominje da se "nekome žurilo da pokaže snagu nad nemoćnom staricom" pa je izbačena na ulicu iako sud još nije rekao konačnu riječ.

"Presuda u vezi sa Jeleninim stanom još nije pravosnažna i za 12. decembar je zakazano ročište na sudu. Ipak nekome se žurilo da izvrši nepravosnažnu odluku suda i pokaže moć. Svakodnevno čujemo za velike nezakonitosti i kršenja zakona. Institucije na sve to ćute, a ljudi kojima je mjesto iza rešetaka šetaju slobodno. U slučaju moje tetke su institucije pokazale snagu pa su nakon više neuspjelih pokušaja uspjeli da sprovedu 'zakon' i izbace na ulicu sedamdesetogodišnju staricu narušenog zdravlja", kaže Sjekloća.

Novinar Darko Ivanović, kojeg je policija privela jer je pokušao da zaštiti Vučićević, kaže da su institucije postupile skandalozno.

"U Crnoj Gori prema zvaničnim podacima ima 14.000 neizvršenih sudskih presuda a izvršava se ova nad bolesnom staricom. To je skandalozno", rekao je Ivanović.

Starica je iseljena na osnovu sudske presude u korist njene sestričine Mirjane Aligrudić.

Vučićević nasuprot tome tvrdi da je stan njen, da ga je ona kupila i da su je njeni bližnji prevarili i preveli ga na sebe.

Bonus video: