Novi turistički prospekt Tivta: "Od elite do elite"

“Radili smo sa reportažnom fotografijom koje nije izmišljena, već je stvarnost u Tivtu"
95 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.11.2013. 14:43h

„Od elite do elite“ naziv je novog turističkog prospekta Tivta koji je, zajedno sa novim 15-minutnim promotivnim filmom, predstavljen javnosti preksinoć na prezentaciji u multimedijalnoj sali Opštine Tivat.

Novi propagandi materijal koji koncepcijom potpuno odudara od do sada važećeg marketinškog i prezentacionog koncepta lokalne ugostiteljske ponude, uradila je Turistička organizacija Tivat.„Kad smo radili plan aktivnosti za ovu godinu željeli smo da napravimo propagandni materijal koji će oslikati elitu koja je utemeljila naš grad i elitu koja ga iz dana u dan dopunjava - od elite do elite. Termin promocije se podrazumijevao, manifestacija “Novembarski dani” kad slavimo Dan grada. Imamo sreću što su na našem projektu radili istinski zaljubljenici u naš grad i njegov mediteranski sjaj, Neven Staničić na katalogu i Vesko Vujović poznatiji kao Veri Veroza na filmu", kazala je direktorica TO Tivat Bernarda Moškov.

Posebno je uspio novi turistički prospekt grada koji je umjesto do sada u toj branši preovladjujećeg informativno-birokaratskog pristupa, pomjeren na kvalitativno sasvim novi – simbolički nivo.

Katalog koji se temelji na činjenici da je Tivat nekada bio ljetovalište ilirske kraljice Teute, a kasnije više srednjevjekovnih kotorskih plemićkih porodica, donosi fotografski i tekstualni koloplet šest simboličkih priča koje determinišu grad što je posljednjih godina postao najelitnija turistička destinacija Crne Gore.„Pominju se imena i svi korijeni iz kojih je eventualno proistekao naziv Tivta. Tu su i Teos i Teodos, Teda, Todo, Tevtonci, Teuta, Teodorus. Prvi put na jednom mjestu na osnovu svih dosadašnjih istraživanja i pisanja o Tivtu sastavili smo priču oko imena grada“, istakao je autor prospekta Neven Staničić.

Sa prezentacije

Na tu osnovnu nastavljaju se price “Od elite do elite” koja simbolizuje nekadašnje plemićko i vlastelinsko ljetovalište Tivat do sadašnjeg Tivta koji je destinacija bogatih nautičara-jahtaša, “Od ljudi do fešte” koja govori o etnološkoj, gastronomskoj, enološkoj i etnološkoj riznici ovog kraja, preko priče “Od mandraća do marine” koja simbolički govori o Tivtu kao mjestu gdje su se brodovi uvijek odmarali, do priča “Od pozorišta do Purgatorije” posvećene bogatstvu kulturnog života grada i “Od plaže do provoda” koja sumblimira sve prirodne i druge turističke atrakcije ovog područja.Staničić je kao posebnost novog prospekta istakao da je on, za razliku od drugih sličnih publikacija koje imaju namještene tzv.manekenske fotografije, radjen većinom od reportažnih fotografija – njih 88 čiji su autori razni fotografi iz Tivta.

“Radili smo sa reportažnom fotografijom koje nije izmišljena, već stvarnost u Tivtu. Efekat svega toga je od tajne do radoznalosti, od znatiželje do realnosti”, objasnio je Staničić genezu novog propagandnog materijala grada koji je, makar kada je prospect u pitanju, zaista na nivou najprestižnijih svjetskih tursitičkih destinacija.

Galerija

Bonus video: