Završena optička infrastruktura u danilovgradskoj kasarni

“Modernizacija jedinstvenog informaciono-komunikacionog sistema je obaveza koju realizujemo korak po korak, ali veoma uspješno”
101 pregleda 3 komentar(a)
Miodrag Radusinović, Foto: Arhiva Vijesti
Miodrag Radusinović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.11.2013. 15:18h

Optička infrastruktura u danilovgradskoj kasarni je završena, a projekat je vrijedan oko 150 hiljada eura, saopštio je direktor za materijalne resurse u Ministarstvu odbrane, Miodrag Radusinović.

On je danas predstavio još jedan završeni projekat u procesu modernizacije Ministarstva i Vojske Crne Gore (VCG), koji je, kako je pojasnio, realizovan uz pomoć danskog Ministarstva odbrane.

Prema njegovim riječima, razvoj i jačanje odbrambenog sistema je stalan zadatak Ministarstva odbrane i VCG. “Modernizacija jedinstvenog informaciono-komunikacionog sistema je obaveza koju realizujemo korak po korak, ali veoma uspješno”.

“Upravo je završena optička infrastruktura u kasarni Milovan Šaranović u Danilovgradu, kao dio jedinstvene IKK mreže Ministarstva i Vojske Crne Gore. Projekat je vrijedan oko 150 hiljada EUR i u cjelosti je doniran od Ministarstva odbrane Kraljevine Danske”, pojasnio je Radusinović.

On je kazao da je projekat urađen po NATO standardima i kao dio jedinstvenog informaciono-komunikacionog sistema omogućava razmjenu svih vrsta elektronskih informacija: govor, računarski podaci, video signali, konferencijska komunikacija.

Radusinović je zahvalio danskom Ministarstvu odbrane na podršci i pomoći, kao i kompaniji MNNews na, kako je kazao, dobro izvedenim radovima.

Predstavnik danskog Ministarstva, Kurt Refgard, kazao je da će Crna Gora i Danska nastaviti da razvijaju mrežu do kraja naredne godine, navodeći da je cilj da sve jedinice budu povezane na zajedničku IT mrežu.

Prema njegovim riječima, problemi su doveli do odgađanja u projektu.

“Želimo da zahvalimo ljudima iz infrastrukture na podršci prilikom rješavanja. I jedno veliko hvala MNNews-u za njihovu fleksibilnost i profesionalan rad”, kazao je Refgard.

Bonus video: