Podijelimo teret: Obaveze izmirilo preko devet hiljada potrošača

“Ovu jedinstvenu mogućnost iskoristilo je oko 18,5 hiljada potrošača i potpisalo protokole o izmirenju duga u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura”
3 komentar(a)
EPCG, Foto: Ivan Petrušić
EPCG, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 26.11.2013. 18:51h

Preuzete obaveze po protokolu iz akcije Podijelimo teret, koju je Elektroprivreda (EPCG) pokrenula u maju, do danas je izmirilo oko 9,1 hiljadu od 18,5 hiljada potrošača koliko je steklo uslov.

EPCG je pokrenula akciju Podijelimo teret kako bi potrošačima koji imaju dugovanja za utrošenu električnu energiju omogućila da svoja dugovanja izmire u fiksnim mjesečnim ratama od 20 EUR, završila je 31. oktobra.

“Ovu jedinstvenu mogućnost iskoristilo je oko 18,5 hiljada potrošača i potpisalo protokole o izmirenju duga u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura”, navodi se u saopštenju EPCG.

Iz EPCG su podsjetili da od trenutka potpisivanja protokola prestaje da se obračunava kamata na prethodni dug, a dok god potrošači poštuju potpisano, izuzeti su i od isključenja. Međutim, da bi protokol ostao na snazi, potrebno je do poslednjeg dana u svakom mjesecu uplatiti iznos rate od 20 eura i tekući račun za utrošenu električnu energiju.

“Koristimo priliku da podsjetimo potrošače koji su se priključili akciji Podijelimo teret da svoju obavezu moraju izmiriti do 30. novembra”, rekli su iz EPCG.

Ukoliko to ne urade, protokol će, kako je objašnjeno, automatski biti raskinut, a potrošač više neće moći da ga potpiše po uslovima akcije Podijelimo teret, već rizikuje da bude isključen sa mreže, odnosno moći će da potpiše standardni protokol koji podrazumijeva 30 odsto učešća i otplatu u najviše 18 rata.

“Nadamo se da će potrošaći iskoristiti jedinstvenu priliku koju im je ponudila EPCG”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: