Radunović: Ugostitelji su nas prevarili oko pušenja u lokalima

Ministar Radunović nagovještava novu politiku oporezivanja lokala u kojima je dozvoljeno pušenje jer je za devet mjeseci po tom osnovu uplaćeno svega 99.000 eura
12 komentar(a)
pusenje, Foto: Vesko Belojević
pusenje, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 26.11.2013. 07:38h

Vlada će preispitati dosadašnje uplaćivanje takse ugostitelja koji dozvoljavaju pušenje u svojim lokalima, jer su oni našli model da tu obavezu izbjegnu, izjavio je juče ministar zdravlja prof. dr Miodrag Radunović.

Odlukom Vlade iz 2012. godine predviđeno je da svi ugostitelji koji dozvoljavaju pušenje u svojim prostorijama plaćaju taksu od jedan euro po metru kvadratnom. Plan je bio da ona prestane da važi 1. januara 2014, ali je Vlada, zbog krize, predložila da se ona sprovodi još godinu.

“Zabrinjava što su ugostitelji i u prethodnoj godini našli model da izbjegnu tu svoju obavezu, jer su za devet mjeseci uplatili u državnu kasu oko 99.000 eura, što znači mjesečno ispod 10.000. Budući da treba da uplate euro po metru kvadratnom, ispada da je u Crnoj Gori bilo samo deset hiljada kvadratnih metara gdje je bila pušačka zona, a na primjer, samo jedan hotel ima 6.000 kvadrata”, kazao je Radunović.

Opširnije u štampanom izdanju za 26. novembar

Bonus video: