Crnogorski izviđači se vratili iz Makedonije

Smotra u Skrebatnom okupila je oko 2.000 izviđača iz cijele Evrope, a njen karakter je određivalo i samo ime - svaki učesnik je birao put koji će proći na smotri, "svako je imao svoju priču”
135 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.07.2018. 14:32h

Grupa od ukupno 91 člana Saveza izviđača Crne Gore (SICG) vratila se iz Makedonije gdje je boravila na višednevnoj međunarodnoj izviđačkoj smotri „“Priča bezkraja” (Neverending story) u mjesru Skrebatno. Iz SICG ističu da su evaluacijom nastupa u Skrebatnom zaključili da je našem Savezu „nedostajalo ovakvih aktivnosti u prethodnomperiod”, te da su višednevne aktivnosti u prirodi poput ove makedonske smotre ključne za razvoj skautizma u Crnoj Gori.

"Učestvovanje na ovakvim aktivnostima od velikog je značaja za mobilnost mladih u našoj zemlji, i za umrežavanje sa drugim velikim omladinskim organizacijama u regionu i Evropi. U narednom periodu ćemo kroz kampove koje imamo u planu pružiti priliku našim članovima da dobiju nova znanja, kao i priliku da kroz svoj rad napreduju u SICG", rekao je "Vijestima“ nakon povratka iz Makedonije Dušan Masoničić, načelnik za starije izviđače i planinke SICG.

Smotra u Skrebatnom okupila je oko 2.000 izviđača iz cijele Evrope, a njen karakter je određivalo i samo ime - svaki učesnik je birao put koji će proći na smotri, "svako je imao svoju priču”.

"Ova smotra se razlikovala od dosadašnjih po veoma raznovrsnom i modernom programu, radionica i aktivnosti. Naši članovi mogli su da izaberu da li će vrijeme provoditi u sticanju novih znanja na temu značaja obuke mladih za process donošenja odluka ili će ići na aktivnosti na vodi u Ohrid, ili na rafting u Strugu. Trudili smo se da svim našim članovima omogućimo da prođu sve ono što ih je zanimalo od veoma bogatog i raznovrsnog programa. Vjerujemo da su se sa ovog putovanja vratili bogatiji za jednu veliku avanturu, nova znanja i ono najvažnije brojna prijateljstva od kojih će neka trajati do kraja života", ukazao je Masoničić.

On je istakao da SICG duguje veliku zahvalnost svim crnogorskim izviđačkim odredima-učesnicima na pomoći u organizaciji puta, podizanju kampa i organizacije života u samom kampu, a ni ovog puta nije izostala velika podrška Saveza radio-amatera Crne Gore “bez čijeg prisustva je teško zamisliti bilo koju našu aktivnost”. Učešće na smotri je podržalo Ministarstvo sporta na konkursu za dodjelu sredstava omladinskim organizacijama za finansiranje i sufinansiranje projekata za mlade.

Galerija

Bonus video: