Prevoznici iz Danilovgrada traže maršrutu kroz Glavni grad

Njihov predstavnik Goran Perović kazao je da ima 110 polazaka između Danilovgrada i Podgorice
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.11.2013. 10:01h

Sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Miomir M. Mugoša istakao je da će organizovati sastanak kako bi se obezbijedila maršruta kroz Podgoricu za prevoznike iz Danilovgrada.

“Očekujem da i vi budete realni, da nađemo rješenje koje vama olakšava posao, a ne ugrožava prevoznike u Glavnom gradu”, kazao je Mugoša.

Prevoznici iz Danilovgrada su juče na centralnoj javnoj raspravi o regulisanju saobraćaja od Glavnog grada zatražili da im obezbijedi maršrutu i stajališta kroz grad i bliže Kliničkom centru.

Njihov predstavnik Goran Perović kazao je da ima 110 polazaka između Danilovgrada i Podgorice, istakavši da su nekada autobusi prolazili kroz centar, ali da to danas ne zahtijevaju.

“Ako je moguće... da idemo nekom maršrutom bliže centru, da imamo neke stanice kroz grad. Jedno od dugoročnih rješenja bi bila izgradnja autobuskih stajališta koja nijesu gradska, jer nam je samo cilj da vozimo putnike iz Danilovgrada za Podgoricu i obratno”, kazao je Perović.

Prevoznik Ratko Vujović istakao je da bi željeli da im se odredi maršruta, koju ne bi koristili prevoznici sa sjevera, ili primorja.

Na konstatacije Vujovića i prevoznika Željka Kalezića da se često sukobljavaju sa divljim taksistima kod Cetinjskog puta i na drugim lokacijama, Mugoša je kazao da će Zakonom o komunalnim djelatnostima, koji je u proceduri, Komunalna policija imati nadležnost da, bez asistencije policije, kontroliše taksistu i ako je potrebno, oduzme mu vozilo.

Uklanjaće napuštena auta

Mugoša je najavio da će uskoro biti organizovana akcija uklanjanja vozila koja godinama stoje na parking mjestima, bez obzira da li je poznato ko su njihovi vlasnici. Akcija je, kako je objasnio, dogovorena prije nekoliko dana sa rukovodstvom Komunalne policije.

Prema Nacrtu odluke o saobraćaju, vlasnik dotrajalog ili napuštenog vozila dužan je da ga bez odlaganja ukloni. U suprotnom su nadležni dužni da to učine, o trošku vlasnika.

Galerija

Bonus video: