Ministarstvo pravde: Homofobični istupi Milana Radovića neprihvatljivi

"Radovićeve izjave, objavljene na Facebooku, u suprotnosti su sa politikom Ministarstva pravde i Vlade Crne Gore"
12 komentar(a)
Milan Radović, Foto: Screenshot (YouTube)
Milan Radović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 19.11.2013. 17:44h

Homofobični istupi v.d. načelnika kazneno-popravnog doma Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Milana Radovića neprihvatljivi su, zbog čega je potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković pokrenuo proceduru utvrđivanja njegove odgovornosti, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

"Radovićeve izjave, objavljene na njegovoj profil strani društvene mreže Facebook, a koje su prenijete u dnevnim novinama „Dan“, u suprotnosti su sa politikom Ministarstva pravde i Vlade Crne Gore, koji se sistemski bore protiv svih vidova diskriminacije", navodi se u saopštenju.

"Vlada Crne Gore, donošenjem seta antidiskriminacionih zakona, potom usvajanjem Strategije za unapređenje kvaliteta života LGBT osoba do 2018. godine, kao i davanjem političke i institucionalne podrške nedavno održanoj Paradi ponosa, pokazala je da je nedvosmisleno opredijeljena za predan rad na poboljšanju položaja pripadnika ove ranjive grupe i zaštite njihovih Ustavom zagrantovanih ljudskih prava", dodaje se.

Ministarstvo pravde će proceduru utvrđivanja odgovornosti Radovića sprovesti do kraja, i o ishodu će obavijestiti javnost.

Bonus video: