I Delić napustio vladinu komisiju za dodjelu novca nevladinim organizacijama

Komisiju više godina prate optužbe za netransparentan rad, konflikt interesa i nezakonitost, da bi poslije toga Upravni sud poništio neke odluke tog tijela
83 pregleda 2 komentar(a)
Sabahudin Delić, Foto: Savo Prelević
Sabahudin Delić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.11.2013. 12:33h

Pomoćnik u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Sabahudin Delić podnio je ostavku na mjesto člana Komisije za raspodjelu dijela sredstava od igara na sreću. Delić je juče “Vijestima” kazao da je ostavku podnio prošle sedmice iz ličnih razloga.

“Iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava je već krenuo proces zamjene članova i očekujem da ubrzo taj proces bude okončan”, rekao je Delić.

Ostavku na mjesto predsjednika Komisije nedavno je podnio i sekretar ministarstva finansija Damir Rašketić, koji je takođe rekao da je otišao iz ličnih razloga.

"Već ranije sam javno saopštio svoj lični stav da način izbora članova Komisije, samim tim i način rada, zbog mogućeg konflikta interesa, nije optimalno normativno uređen. Zbog osjećaja profesionalne i lične odgovornosti prema funkciji i poslu koji obavljam u Ministarstvu finansija, takvu vrstu rizika ne mogu i ne želim preuzeti", izjavio je tada Rašketić.

Novi predsjednik Komisije biće predstavnik Ministarstva rada i socijalnog staranja Dragan Đukanović. Prije Rašketića, Komisiju je vodio bivši pomoćnik ministra finansija Boris Bušković.

Komisiju više godina prate optužbe za netransparentan rad, konflikt interesa i nezakonitost, da bi poslije toga Upravni sud poništio neke odluke tog tijela. U komisiji pored predstavnika Vlade sjede i NVO aktivisti.

Bonus video: