Herceg Novi: Počinje rekonstrukcija dijela Njegoševe ulice

Rok za završetak radova je 35 radnih dana, a posao je povjeren firmi Crnagoraput
164 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.11.2013. 16:01h

Rekonstrukcija dijela Njegoševe, glavne hercegnovske gradske ulice počinje 17. novembra.

"Investicija je vrijedna 360.000 eura, a sredstva su obezbjeđena naplatom komunalne naknade za građevinske dozvole", kazao je gradonačelnik Herceg Novog Dejan Mandić.

On je naveo da je još 40.000 eura opredijeljeno za javnu rasvjetu. Rok za završetak radova je 35 radnih dana, a posao je povjeren firmi Crnagoraput.

"Pripremni poslovi su dobro odrađeni, u saradnji sa izvođačem, komunalnom policijom i Sekretarijatom za stambeno-komunalne poslove i ništa nismo prepustili slučaju", kazao je Slobodan Popović direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog koja je nosilac posla.

Na dionici čija rekonstrukcija počinje u ponedjeljak u dužini od 530 metara, planirano je postavljanje trotoara, uređenje parkinga, postavljanje javne rasvjete i kanala za odvođenje atmosferskih voda.

Popović je upozorio da nedostatak katastra podzemnih instalacija može otežati radove.

Mandić je podsjetio da je već rekonstruisan dio glavne ulice od hotela Plaža do Opšte bolnice u Meljinama. Preostalo je da se postavi javna rasvjeta što će biti urađeno istovremeno kada i na dijelu ulice čija rekonstrukcija počinje.

Novi režim saobraćaja u Njegoševoj ulici

U Njegoševoj ulici od Novljanke na Toploj do Opštine od 18. novembra biće zatvoren za saobraćaj za sva motorna vozila.

Ulica Save Kovačevića i dio Njegoševe do zgrade Opštine, biće dvosmjerna za putnička vozila, sa zabranom za teretna vozila, pojasnio je sekretar za komunalno-stambene poslove, Marko Mirjanić.

Dostavna vozila imaće pristup centru grada dionicom od Plaže do opštine od 5 do 7.30 i od 20 do 21.30 časova. Moći će da saobraćaju i vozila sa pravom prvenstva prolaza. Biće ukinuta parking mjesta od opštine do marketa Roda i u ulici Save Kovačevića, od kuće Medvidovića do hotela „Plaža".

Građani koji imaju pretplatne parking karte moći će da parkiraju vozila na najbližim parkiralištima i garažama.

Upućen je apel građanima i da parkiraju u garaži na Autobuskoj stanici i na Dubravi.

Gradski autobuski saobraćaj biće presusmjeren od Novljanke ka magistarli. Nova autobuska stajališta biće na Toploj, preko puta sadašnjeg kod Doma zdravlja i na Autobuskoj stanici i na Dubravi.

Galerija

Bonus video: