O zahtjevima invalida rada u sljedećih 15 dana

Iz resornog Ministarstva je saopšteno da je sa predstavnicima štrajkačkog odbora Udruženja invalida rada razgovarao ministar rada i socijalnog staranja
0 komentar(a)
Invalidi rada, Foto: Vesko Belojević
Invalidi rada, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 15.11.2013. 16:24h

Radna grupa koju čine predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja i Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) razmotriće u narednih 15 dana zahtjeve predstavnika Udruženja invalida rada Bijelog Polja, Rožaja i Mojkovca.

Iz resornog Ministarstva je saopšteno da je sa predstavnicima štrajkačkog odbora Udruženja invalida rada razgovarao ministar rada i socijalnog staranja, Predrag Bošković, naredni sastanak biće održan početkom decembra.

Invalidi rada su u srijedu prekinuli dvosedmični štrajk, nakon obećanja da će u Ministarstvu biti razgovarano o njihovim zahtjevima.

Oni su početkom sedmice radikalizovali protest tako što se dio njih zatvorio u prostorije udruženja, odbijajući svaki kontakt sa medijima i doktorima.

Osnovni njihov zahtjev je da invalidi rada sa 55 godina za muškarce, odnosno 50 za žene, steknu pravo na penziju, baš kao i oni sa 30 godina staža, bez obzira na starost.

U Ministarstvu rada i socijalnog staranja takav predlog su odbili, ocjenjujući ga nerealnim zbog rupe u budžetu.

Bonus video: