Konjević traži glave onih što mu rade iza leđa, danas saslušanje Veljovića

Po nalogu ministra policije, inspektori Unutrašnje kontrole istražuju kako je i zašto organizovan skup u policijskom kampu na Zlatici
73 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Veljović, Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Veselin Veljović, Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.11.2013. 12:29h

Unutrašnja kontrola Uprave policije je počela saslušanja šefova i pripadnika Specijalne antiterorističe jedinice SAJ povodom sastanka u kampu na Zlatici u subotu.

Kako javlja TV Vijesti, danas će biti saslušan i Veselin Veljović.

Inspektori Odjeljenja unutrašnje kontrole, započeli su juče istragu o tome kako je savjetnik predsjednika države Veljović prošle subote okupio više desetina policajaca u kamp “Zlatica”.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević razgovarao je sa inspektorima tog odjeljenja, koji su mu predočili plan rada i spisak aktivnosti koje će preuzeti na rasvjetljavanju činjenica oko tajnog sastanka u sjedištu elitnih policijskih jedinica.

Konjević je, prema nezvaničnim informacijama, inspektorima rekao da je kamp “Zlatica”, gdje je održan sastanak Veljovića i policajaca, državna imovina kojom upravlja Ministarstvo na čijem je čelu, zbog čega se u tom prostoru nijesu mogli ni smjeli organizovati bilo kakvi slični skupovi...

“Pogotovo ne iza leđa ministra i Ministarstva”, prenio je Konjevićeve riječi, sagovornik “Vijesti”.

Konjević traži odgovore na pitanja - ko je Veljoviću ustupio prostor, ko je od policajaca, imenom i prezimenom, prisustvovao skupu i o čemu je konkretno bilo riječi na tom sastanku.

Pouzdani izvori “Vijesti” sa skupa, kazali su da je Veljović od policajaca, od kojih su većina porijeklom iz Mojkovca, tražio da se nesebično angažuju do subote i što veći broj ljudi nagovore da na lokalnim izborima podrže DPS.

Opširnije u štampanom izdanju za 14. novembar

Bonus video: