Usvojen programsko-produkcioni plan TVCG

Za plan su glasali predsjednik Savjeta Ivan Jovetić i članovi Milan Radović, Goran Sekulović, Perko Vukotić i Dragana Tripković
120 pregleda 1 komentar(a)
RTCG, TVCG, Foto: Arhiva "Vijesti"
RTCG, TVCG, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.07.2018. 10:06h

Savjet RTCG je usvojio programsko-produkcioni plan (PPP) Televizije Crne Gore (TVCG) koji su uradili VD generalni direktor Božidar Šundić i VD direktora TVCG Slavko Đurđić.

Za plan su glasali predsjednik Savjeta Ivan Jovetić i članovi Milan Radović, Goran Sekulović, Perko Vukotić i Dragana Tripković.

Uzdržan je bio Vladimir Pavićević, jer, kako je rekao, ne vidi bitne razlike između usvojenog i plana prethodnog menadžmenta koji Savjet nije usvojio.

Neusvajanje programsko-produkcionog plana TVCG dovodilo je u pitanje primjenu ugovora RTCG i Vlade.

Vlada je ranije ove godine usvojila nacrt Ugovora o pružanju javnih usluga, koji je Ministarstvo kulture prethodno usaglasilo sa RTCG-om, ali programske kvote, propisane tim ugovorom, oslanjaju se na PPP-ove radija, televizije i veb portala Javnog servisa. Savjet RTCG na martovskoj sjednici nije usvojio plan za TVCG, a jeste nacrt ugovora, čiji se sadržaj oslanja na PPP. Protiv plana su tada glasali predsjednik Savjeta Ivan Jovetić i članovi Goran Sekulović, Mimo Drašković, Slobodan Pajović i Dragana Tripković, dok su PPP podržali Igor Tomić, Perko Vukotić, Vladimir Pavićević i Milan Radović.

Bivša generalna direktorica RTCG Andrijana Kadija je na jednoj od ranijih sjednica Savjeta, prije nego je razriješena dužnosti, kazala da se program TVCG emituje “na crno” jer nisu imali PPP po kojem bi radili. Kadija je tada kazala da će za takvo stanje biti odgovoran Savjet, jer odbija da usvoji PPP, a ne daje razloge za njegovo neusvajanje ili smjernice kako da se plan poboljša. Time, kazala je tada, dovode u nezavidnu situaciju menadžment i Javni servis, jer su obavezni da proizvode program, a nemaju dokument prema kojem to treba da rade.

Bonus video: