Počelo obilježavanje Dana Prijestonice

Program 12. novembra počinje u 11.30 na Studentskom trgu, tradicionalnom međunarodnom uličnom atletskom trkom "Oslobođenje Cetinja"
4 komentar(a)
oslobođenje Cetinja, Foto: Cetinje.me
oslobođenje Cetinja, Foto: Cetinje.me
Ažurirano: 11.11.2013. 09:14h

Dan Prijestinice, 13. novembar, kao i prethodnih godina lokalna vlast na Cetinju obilježavaće nekoliko dana.

Program je počeo turnirima u džudou i bilijaru, koji su počeli prošle sedmice, a za večeras u 17 časova planirano je otvaranje škole stripa, karikature i ilustracije u Matici crnogorskoj.

Program 12. novembra počinje u 11.30 na Studentskom trgu, tradicionalnom međunarodnom uličnom atletskom trkom "Oslobođenje Cetinja".

Za 15 časova zakazano je svečano otvaranje Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Bajice.

Večernji dio programa 12. novembra, rezervisan je za kulturu i modu- biće otvoren Crnogorski likovni salon "13. novembar", ali ovog puta umjesto u Biljardi, slike će biti izložene u Crnogorskoj galerija umjetnosti "Miodrag Dado Đurić". Planirana je i modna revija kreartorke Anastazije Miranović koja nosi naziv "Pod kapom Njegoševom", a biće održana u Nacionalnoj biblioteci Crne Gore "Đurđe Crnojević".

Na Dan Prijestonice 13. novemabar, u 8.30 predstavnici lokalne vlasti položiće vijenaca na spomen – kosturnicu, koja se nalazi na Trgu revolucije.

Zatim je za planirano otvaranje Američke čitaonice u Dečanskoj ulici, rekonstruisane Njegoševe ulice.

U Vladinom domu biće održana i Svečana sjednica Skupštine Prijestonice Cetinje.

Bonus video: