Šega iz kanala našao dom

"Kada je odnijet u azil rekli su nam da moraju da ga uspavaju jer su mu zadnje noge paralizovane. Naravno da nijesmo pristali na to"
4 komentar(a)
pas Šega, Foto: Goran Malidžan
pas Šega, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 10.11.2013. 18:33h

Azra Strujić i njene komšije u pljevaljskom naselju Jalija više od godinu brinu o psu Šegi, koji se teško kreće jer su mu zadnje noge paralizovane.

Kuče koje je kasnije dobilo ime Šega, Azra je prošle zime pronašla na putu za Sarajevo. Od tada se od njega ne razdvaja.

Na prvi pogled Šega izgleda kao i ostali psi i teško se primjećuje da ima problem. Posebno izražava oduševljenje kada vidi da su ljudi prijateljski raspoloženi prema njemu.

Azra je kazala da je kuče pronašla u kanalu pored puta dok je putovala na fakultet u Sarajevo. Njeni prijatelji i ona su ga uzeli, zamotali u ćebe i nastavili put.

„Kada je odnijet u azil rekli su nam da moraju da ga uspavaju jer su mu zadnje noge paralizovane. Naravno da nijesmo pristali na to i vratili smo ga u Pljevlja. Komšinica Vera mu je napravila specijalne navlake za noge, kako ne bi oderao krzno i kožu. Stalno je u dvorištu, a zimi ima svoju prostoriju u šupi. Svi brinu o njemu - komšije Dušanka i Vele, moj brat Kenan i moja majka...“, ispričala je humana djevojka.

Azra je kazala da je Šega imao prijatelja, Garišu, koji je stradao “jer je vjerovao ljudima”.

„Prije petnaest dana neko je bacao kolačiće sa otrovom. Gariša je pojeo, misleći da neko želi da ga nahrani. Vjerovao je ljudima. Šega je danima tugovao za Garišom. Još tuguje”, kazala je Azra.

Bonus video: