Branislav Bane Vukićević predsjednik Notarske komore

Institucija notarijata u Crnoj Gori uvedena je prije dvije i po godine kao dio šire reforme pravnog sistema
735 pregleda 1 komentar(a)
Branislav Bane Vukićević, Foto: Notarska komora CG
Branislav Bane Vukićević, Foto: Notarska komora CG
Ažurirano: 04.11.2013. 11:10h

Glasanjem svih crnogorskih notara, njih ukupno 44, redovna izborna Skupština Notarske komore Crne Gore izabrala je novo rukovodstvo, saopšteno je iz te organizacije.

Predsjednik Notarske komore Crne Gore u narednom dvogodišnjem mandatu biće Branislav Bane Vukićević, notar iz Podgorice sa prethodnim višegodišnjim advokatskim iskustvom.

Izbornoj sjednici crnogorskih notara, održanoj u subotu, prethodio je 45-todnevni kandidacioni postupak tokom kojeg su kandidati za predsjednika notarske asocijacije bili u obavezi da dostave program svog rada.

Potpredsjednik Notarske komore u narednom mandatu biće Darko Ćurić, notar iz Podgorice a izabran je i novi sedmočlani Upravni odbor. Novi članovi Upravnog odbora Notarske komore su notari: Lidija Klikovac, Andrijana Vukčević, Tamara Marić, Marina Milošević, Marinko Perović, Sonja Radović i Danko Bjeković.

Institucija notarijata u Crnoj Gori uvedena je prije dvije i po godine kao dio šire reforme pravnog sistema. Osnovni ciljevi notarske organizacije su povećanje pravne sigurnosti građana, uvođenje bržih i jednostavnijih pravnih procedura, podrške reformi pravosuđa i unapređenje Javnog registra nepokretnosti. Notarske kancelarije rade u 14 gradova Crne Gore, a Notarska komora nedavno je primljena u punopravno članstvo Međunarodne notarske unije.

Bonus video: