Dugogodišnji MOBING

Radojičić tvrdi da su ga najurili iz RTCG

Dugogodišnji novinar državne televizije Mihailo Radojičić tužio tu medijsku kuću
129 pregleda 31 komentar(a)
Ažurirano: 30.10.2013. 07:50h

Dugogodišnji komentator Javnog servisa Mihailo Radojičić, tužio je Radio televiziju Crne Gore (RTCG) zbog navodnog mobinga nad njim i neuplaćenog radnog staža.

Radojičić, koji je u martu sporazumno raskinuo radni odnos sa Radio televizijom Crne Gore, kazao je da mu je bez zvanično uručenog rješenja prestao radni odnos čime je, smatra, praktično najuren iz državne televizije.

Trenutno se pred Osnovnim sudom vodi postupak po tužbi Radojičića protiv TVCG, koji traži nadoknadu za mobing koji je pretrpio tokom svog rada u toj medijskoj kući i zbog toga što mu televizija nije uplaćivala radni staž više od 20 godina.

Punomoćnica Radojičića, advokatica Daliborka Knežević, kazala je da je jučerašnje ročište odloženo jer je sutkinja u tom predmetu Ana Perović Vijinović bila službeno odsutna.

Osnovni sud ranije je naložio RTCG da dostavi papire vještaku ekonomske struke, kako bi se utvrdila dugovanja za radni staž, što do sada nije učinjeno.

“Odnos tužene je neprihvatljiv, jer pored toga što nije dozvolila vještaku da uđe u TVCG i odobrila da dobije traženu finansijsku dokumentaciju, istu nije ni donijela i pored naloga suda”, kazala je Knežević.

Radojičić je kazao juče da nikada nije dobio radni prostor ni osnovna sredsta za rad, odnosno redakciju, sto, kompjuter, telefon i da nije ostvario pravo na stan ili kredit.

“Zahtjev za stan stambena komisija uklonila je iz dokumentacije. Zbog permanentne diskriminacije već dvije godine, tražim svoje pravo na sudu”, rekao je Radojičić.

Suđenje se nastavlja 3. decembra.

Galerija