Službeni automobil nepropisno parkiran, Kankaraš se izvinio

“Evo kako gospoda iz Tivta, gradonačelnik i delegacija Tivta, parkiraju svoja (državna) vozila kao gosti Opštine Herceg Novi "
90 pregleda 6 komentar(a)
Službeni auto, Dragan Kankaraš, Foto: Čitalac reporter
Službeni auto, Dragan Kankaraš, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 29.10.2013. 09:11h

Čitalac “Vijesti” iz Igala, profesor Veselin Ognjenović redakciji je juče poslao fotografije dva automobila sa tivatskim tablicama koji su bili nepropisno parkirani u glavnoj hercegnovskoj ulici, juče za vrijeme proslave Dana opštine. Jedan od tih automobila je službeno vozilo tivatskog gradonačeknika Dragana Kankaraša, “ford mondeo” (TV AA 001), dok je drugi terenac “nisan X trail” kakav, inače, privatno vozi Kankaraš.

Opštinski “ford” je po fotografijama bio nepropisno parkiran na kolovozu u Njegoševoj ulici pored kontejnera za smeće, sprečavajući komunalcima, ali i građanima pristup do posuda za odlaganje otpada, dok je “nisan” (TV AJ 466), bio parkiran na mjestu rezervisanom za osobe sa invaliditetom.

“Evo kako gospoda iz Tivta, gradonačelnik i delegacija Tivta, parkiraju svoja (državna) vozila kao gosti Opštine Herceg Novi na proslavi Dana opštine. Sinoćnja priča gospodina Kankaraša vezano za elitni turizam u Tivtu iziskuje i elitno ponašanje od najodgovornijih.”, napisao je “Vijestima” profesor Obradović, aludirajući na gostovanje gradonačelnika Kankaraša u Dnevniku TVCG prije dvije noći, kada je prvi čovjek Tivta opširno govorio o razvoju elitnog turizma i promjeni standarda života u tom gradu.

Obradović je podvukao da fotografije nepropisno parkiranih automobila koje je snimio “potvrđuju staru tvrdnju da Komunalna policija koja je u Herceg Novom vrlo rigorozna, ima dvostruke aršine i da se građani sa pravom bune.”

“Tačno je da sam danas prisustvovao svečanoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi podovom dana te opštine u hercegnovskoj dvorani “Park”. Ja sam ispred dvorane izašao iz službenog automobila “ford mondeo”, a gdje ga je potom vozač Opštine Tivat parkirao, ja zaista nisam znao. Provjerio sam sada sa njim i on me je obavijestio da je zaista 10 minuta parkirao automobil pored kontejnera za otpad jer nije bilo nijednog slobodnog mjesta na parkingu, te da je za čitavo to vrijeme bio pored automobila. Uklonio ga je čim se oslobodilo prvo parking mjesto. U svakom slučaju, ja se zbog toga javno izvinjavam građanima Herceg Novog”, kazao je juče tim povodom “Vijestima” tivatski gradonačelnik Dragan Kankaraš, dodajući da će njegov vozač “biti adekvatno sankcionisan”.

Kankaraš je, međutim, negirao da je “nisan X trail” (TV AJ 466) koji je bio parkiran na mjestu za osobe sa invaliditetom u Herceg Novom njegovo vlasništvo.

“To nije moj auto i ne vidim kako bih i zašto bih uopšte išao u Herceg Novi sa dva vozila, kada sam za tu službenu posjetu, koristio službeni automobil Opštine Tivat”, podvukao je Kankaraš.

On je “Vijesti” naknadno obavijestio da je Komunalna policija Opštine Herceg Novi ispod brisača njegovog službenog automobila juče ostavila nalog za plaćanje novčane kazne u kome se konstatuje da je vozilo bilo nepravilno parkirano u vremenu od 12.52 do 13.08 sati, kada je “ford” pomjeren na prvo slobodno parking mjesto.

“Dakle, nije tačno da Komunalna policija u Herceg Novom ne radi svoj posao”. Ovu će kaznu platiti moj vozač, rekao je Kankaraš.

Bonus video: