ŽPCG zbog blokade pruge organizuje autobuski prevoz

Međunarodni putnički vozovi iz Crne Gore ka Beogradu saobraćaće zbog blokade pruge samo do željezničke stanice Prijepolje
55 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 28.10.2013. 13:42h

Usljed prekida željezničkog saobraćaja na dijelu pruge Beograd-Bar, Željeznički prevoz Crne Gore (ŽPCG), kako je saopšteno, organizovao je autobuski prevoz za putnike dnevnog međunarodnog voza koji je u 9 časova krenuo iz Bara.

"Voz 430 je na vrijeme stigao u Bijelo Polje gdje su putnici, zbog blokade pruge u Priboju, putovanje prema Beogradu nastavili autobusom. Saobraćaj na dijelu međunarodne pruge Beograd - Bar prekinuli su štrajkači Fabrike automobila Priboj", navodi se u saopštenju ŽPCG.

Dodaje se da će putnici biti pravovremeno obaviješteni o kretanju večernjeg voza za Beograd.

Poremećaj u kretanju putničkih vozova na pruzi Beograd - Bar, kako se navodi, nije uticao na kretanje lokalnih vozova u Crnoj Gori.

Željeznice Srbije upozorile su da su radnici radnici kragujevačkog "Autosaobraćaja" i oko 1.000 zaposlenih u Fabrici automobila Priboja (FAP) danas kod Priboja blokirali međunarodnu prugu Beograd-Bar.

Međunarodni putnički voz koji je u 09.10 iz Beograda krenuo za Bar, saobraćaće samo do Užica, najavile su Željeznice.

Međunarodni teretni voz koji saobraća iz pravca Crne Gore, odnosno Bijelog Polja, za Srbiju, biće zaustavljen u Prijepolju, dok jedan teretni voz čeka u Požegi da krene za Crnu Goru.

Vozovi s "Fijatovim" automobilima prošli su blokadu i saobraćaju ka Baru, a prazna kompozicija za prevoz automobila saobraća iz pravca Crne Gore ka Srbiji i biće zaustavljena u Prijepolju.

Željeznice Srbije saopštile su da će, ako se pruga ne odblokira, međunarodni putnički voz koji večeras u 20.10 sati iz Beograda kreće za Bar, sa grupom kola iz Subotice i Novog Sada najvjerovatnije bez natovarenih automobile i bez spavaćih i kušet kola, saobraćati samo do Užica.

Međunarodni putnički vozovi iz Crne Gore ka Beogradu saobraćaće zbog blokade pruge samo do željezničke stanice Prijepolje.

Za sada Željeznice Srbije ne organizuju autobuski prevoz između željezničkih stanica Prijepolje i Užice, ali se i takva mogućnost razmatra.

Bonus video: