AMSCG: Na sjeveru poledica

Vidljivost po kotlinama smanjena zbog magle, sitni odroni na dionicama koje prolaze kroz usjeke
240 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima dok u višim predjelima mjestimično ima poledice, a po kotlinama magla smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

Oni su kazali da je vidljivost po kotlinama smanjena zbog magle, a ima i sitnijih odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke.

Zimska oprema obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Upotreba zimske opreme za sva vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna na svim putevima, ukoliko postoje zimski uslovi na njima poput snijega, leda ili poledice.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-6, dionica Trubjela-Vilusi biće obustavljen saobraćaj za sve vrste vozila od devet do 11 i od 14 do 16 sati. Van ovih termina saobraća se jednom trakom naizmjenično na mjestu radova.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Ulcinj - Krute saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od devet do 12 i od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta.

Zbog izmiještanja cjevovoda na magistralnom putu M-2, dionica Petrovac - Bar, u mjestu Žukotrlica promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, uz obavezno postavljanje semaforske signalizacije od osam do 17 sati.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Debeli brijeg-Herceg Novi, lokalitet Tatar Bašta promijenjen je saobraćaj sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Na dinoci Virpazar - olbilaznica Golubovci magistralnog puta M-2, saobraćaj je preusmjeren na jednosmjerni zbog geotehničkih istraživanja.