Komanski most: Završeni radovi na krovu Paviljona A

Vaselj Dušaj je najavio da će brzo krenuti sa ugradnjom plastenika, pojašnjavajući da će on omogućiti korisnicima radnu terapiju
122 pregleda 2 komentar(a)
Vaselj Dušaj, Predrag Bošković, Foto: Luka Zeković
Vaselj Dušaj, Predrag Bošković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.10.2013. 13:01h

U paviljonu A Komanskog mosta završeni su radovi na krovu, vrijedni oko 23.000 eura, čime su poboljšani uslovi života korisnika i rada zaposlenih, saopštio je direktor te ustanove, Vaselj Dušaj.

On je kazao da su radove donirali dioničarska društva Lisina iz Nikšića i 7. avgust.

Dušaj je zahvalio i ranijim donatorima, koji su se javili i koji su, kako je kazao novinarima, omogućili poboljšanje uslova i života korisnika i rad zaposlenih u Komanskom mostu.

Prema njegovim riječima, crnogorska Vlada je dosta uložila na adaptaciji paviljona, ocijenjujući da su time poboljšani uslovi boravka i rada u toj ustanovi.

Dušaj je saopštio da je završen glavni projekat za natrešnicu, od paviljona A do restorana, od paviljona B i C te ustanove.

"Smatramo da je za ovu populaciju to sada najpotrebnije da se završi, jer korisnici idu odavde do restorana i za doručak, ručak i večeru, a to nam stvara teškoće, kada je nevrijeme", rekao je on.

Dušaj je najavio da će brzo krenuti sa ugradnjom plastenika, pojašnjavajući da će on omogućiti korisnicima radnu terapiju.

Ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković kazao je da Komanski most dobija najbolje ocjene eminentnih evropskih kuća koje se bave tim ustanovama.

"U svakom slučaju, to nije ono sa čime se trebamo zadovoljavati, jeste napredak evidentan, jeste kvalitet usluga mnogo bolji što je bio, ali svakako da želimo i mislim da možemo da, i u narednom periodu, značajno poboljšamo uslove korisnicima usluga ustanove zavoda Komanski most", naveo je Bošković.

Bonus video: