Delegacija DRI na međunarodnom kongresu

Iz DRI su saopštili da na Kongresu učestvuje preko 700 predstavnika INTOSAI zajednice, kao i mnogobrojni predstavnici međunarodnih donatorskih i partnerskih organizacija
164 pregleda 0 komentar(a)
Državna revizorska institucija, Branislav Radulović, Foto: Savo Prelević
Državna revizorska institucija, Branislav Radulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.10.2013. 16:39h

Delegacija Državne revizorske institucije (DRI) koju čine predsjednik Senata Milan Dabović i član tog tijela Branislav Radulović učestvuje na Kongresu Međunarodne organizacije vrhovnih revizorskih institucija (INTOSAI), koja je danas počela u Pekingu.

Iz DRI su saopštili da na Kongresu učestvuje preko 700 predstavnika INTOSAI zajednice, kao i mnogobrojni predstavnici međunarodnih donatorskih i partnerskih organizacija, koje pružaju stalnu podršku vrhovnim revizorskim institucijama u izgradnji njihovih kapaciteta

Na Kongresu INCOSAI koji traje do kraja sedmice razmatraće se dvije glavne teme koje će obuhvatiti nacionalnu reviziju i nacionalno upravljanje kao i ulogu vrhovne revizorske institucije s ciljem obezbjeđivanja dugoročne održivosti finansijskih politika.

„Delegacija DRI Crne Gore je ostvarila niz bilateralnih susreta kako na regionalnom tako i na međunarodnom nivou s ciljem unaprijeđenja razmjene iskustava na polju primjene međunarodnih revizorskih standarda (ISSAI) u revizorskom radu“, rekli su iz DRI.

INTOSAI zajednica ukupno broji 192 punopravne članice kao i pet pridruženih. Na Kongresu u Meksiku 2007. godine DRI je postala 187. punopravni član te organizacije.

Naredni INCOSAI Kongres je planiran da se održi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) 2016. godine.

Bonus video: