Huligani koštali grad preko 20.000 eura: Do sada privedeno 70 osoba

Zapaljeno je i potpuno uništeno pet, a usljed prevrtanja polomljeno još 15 kontejnera...
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.10.2013. 15:46h

Šteta koju su huligani napravili u nedjelju 20. oktobra iznosi preko 20.000 eura saopšteno je iz PG Biroa.

Neredi koje su izazvali huligani protestujući protiv Parade ponosa su rezultirali oštećenjem zaštitne ograde na Bulevaru Revolucije u dužini od 150 metara.

"U istom bulevaru, zatim na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, kao i u ulicama Ivana Vujoševića, Ivana Milutinovića, Vasa Raičkovića i Moskovskoj – uništen je veći broj zaštitnih stubića i dio saobraćajne signalizacije.

Oštećeno je zelenilo iza stare zgrade Vlade, u Njegoševom i Karađorđevom parku, kao i parkovski mobilijar – klupe i korpe za otpatke.

Zapaljeno je i potpuno uništeno pet, a usljed prevrtanja polomljeno još 15 kontejnera. Takođe, polomljeno je i 12 betonskih korpica za odlaganje komunalnog otpada.

Uz ovo, polomljena su i četiri oglasna panoa u privatnom vlasništvu", navodi se u saopštenju Biroa.

Do sada privedeno 70 osoba

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova – Centra bezbjednosti Podgorica preduzimaju intenzivne aktivnosti na identifikovanju ostalih lica, osim onih koja su već identifikovana, za koja se sumnja da su prije, tokom i nakon održavanja Povorke ponosa u Podgorici, na više lokacija u gradu narušavala javni red i mir, napala policijske službenike, uništavala imovinu fizičkih i pravnih lica, kao i imovinu u vlasništvu Glavnog grada, ili na bilo koji drugi način počinila bilo koji delikt.

Kako se navodi u saoptenju UP, do sada je privdeno 70 lica.

"Osim toga, još jedan broj lica za koja se sumnja da su izazvala incidente ili u njima učestvovala je identifikovan i slijedi njihovo dovođenje u prostorije CB-a, radi eventulnog procesuiranja", piše u saopštenju.

O preduzetim mjerama i radnjama obaviješten je Osnovni državni tužilac u Podgorici, koji se izjasnio da u radnjama i postupcima lica koja su do ovog momenta privedena nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Povrijeđen je 21 službenik Uprave policije MUP-a, od kojih je jedan zadobio teške tjelesne povrede.

Osumnjičene osobe su huliganskim ponašanjem pričinila i imovinsku štetu Upravi policije MUP-a, fizičkim i pravnim licima i Glavnom gradu.

Oštećeno je:

  • 22 službena motorna vozila
  • osam zaštitnih kaciga sa vizirom
  • 12 štitova
  • šest zaštitnih maski
  • 10 polja zaštitne metalne ograde

Osobe koje su izazvale incidente ili su u njima učestvovala su, prema evidencijama Uprave policije, nanijela štetu i na:

  • 18 vozila (17 u vlasništvu fizičkih lica i jedno u vlasništvu ND Vijesti)
  • sedam poslovnih prostora u vlasništvu pravnih lica – privrednih društava (među kojima je i poslovni prostor ND Vijesti)
  • jednom stanu u vlasništvu fizičkog lica (oštećenje terase)

Osobe koje su bila u jednoj od grupa huligana su takođe počinila tešku krađu na štetu:

  • „Sinja ptica“ d.o.o, autoprevozničke firme, tako što su slomila prozor i provalila u autobus, iz kojeg su otuđila određene predmete.

Galerija

Bonus video: