Postavljeni kontejneri za prikupljanje robe

“Prikupljenu garderobu građanima u stanju socijalne potrebe distribuiraće Crveni krst Podgorice”, kazala je Mijušković
246 pregleda 4 komentar(a)
Roba za siromašne, Kontejneri, Foto: PG Biro
Roba za siromašne, Kontejneri, Foto: PG Biro
Ažurirano: 17.10.2013. 14:08h

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, je počela akcija prikupljanja korišćene garderobe koja će biti podijeljena osobama u stanju socijalne potrebe.

Garderobu građani mogu da odlože u dva specijalna kontejnera, postavljena ispred zgrade u Ulici Vuka Karadžića 16.

Sekretarka Sekretarijata za socijalno staranje Snežana Mijušković apelovala je da donesena garderoba bude čista, istakavši da u Podgorici ima čak 2.500 porodica, odnosno između pet i sedam hiljada ljudi koji dobijaju socijalu.

“Prikupljenu garderobu građanima u stanju socijalne potrebe distribuiraće Crveni krst Podgorice”, kazala je Mijušković.

Ona je istakla da je Glavni grad ove godine za siromašne izdvojio dva miliona eura, ocijenivši i da je odziv građana u humanitarnim akcijama uvijek bio veliki.

“Nema razloga da tako ne bude i sada. Vjerujem da interesovanje građana za ovu akciju neće izostati i ukoliko bude neophodno ovakve kontejnere postavićemo i u drugim dijelovima grada”, rekla je Mijušković.

Zaposleni u Glavnom gradu prvi su donijeli garderobu, a planirano je da radnici Crvenog krsta prazne kontejnere svakog dana.

Sekretar Crvenog krsta Dragan Božović ocijenio je da je značajan broj građana ostao bez posla tokom ekonomske krize, naglasivši da je pomoć neophodna i za nekoliko hiljada izbjeglica koji žive u Podgorici, ali i sve većem broju azilanata.

Bonus video: