Montenegro airlines: Povoljnije avio karte za pacijente

Hrapović je rekao da će slična inicijativa poteći i prema Aerodromima Crne Gore
4 komentar(a)
Montenegro Airlines, Foto: Arhiva Vijesti
Montenegro Airlines, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.10.2013. 13:07h

Nacionalni avio prevoznik Montenegro airlines i Fond za zdravstveno osiguranje potpisali su protokol kojim se omogućava povoljniji avio prevoz osiguranim licima upućenim na liječenje van Crne Gore i to na redovnim linijama nacionalnog avio prevoznika.

Predjesnica Upravnog odbora avio prevoznika Daliborka Pejović kazala je da će protokol omogućiti pacijentima siguran i konforman prevoz, u vezi sa adekvatnim medicinskim tretmanom.

“Ovo se podrazumijeva i znači za redovni linijski saobraćaj gdje smo jedini prevozioci, a u slučajevima gdje imamo partnersku saradnju sa drugim aviokompanijama, tu ćemo imati izvjesna ograničenja”, rekla je Pejović.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Kenan Hrapović rekao je da će slična inicijativa poteći i prema Aerodromima Crne Gore, kako bi se umanile takste za putovanje pacijenata, kao i prema drugim avio prevoznicima.

Prema podacima Fonda prošle godine troškovi prevoza za osiguranike su iznosili oko 933.000 eura, dok je za avio prevoz isplaćeno skoro 160.000 eura.

Bonus video: