Povodom reagovanja

Odgovor Kovačeviću: Profesore, čekaju te studenti

Vjerujem da je suvišno govoriti da su sve informacije napisane u tekstu provjerene na FPN-u i to direktno od studenata
103 pregleda 4 komentar(a)
Filip Kovacevic, Foto: Arhiva "Vijesti"
Filip Kovacevic, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.10.2013. 09:20h

Prof. dr Filip Kovačević smatra da sam pišući o izborima za dekana Fakulteta političkih nauka, izostavio širi kontekst, zanemario višegodišnje stvaranje atmosfere straha na FPN-u i prenebregao da kandidatkinja za dekanicu doc. dr Olivera Komar, potpomognuta dr Milošem Bešićem, namjerava da nastavi takvu praksu.

Kovačević mi traži dokaze da su “predstavnici studenata bili pod pritiskom da podrže (Natašu) Ružić” jer sve što se na FPN-u odigravalo u zadnjih nekoliko godina “svjedoči upravo da se radi o pritisku na studente iz suprotnog smjera”. Potom Kovačević tvrdi da su anketu, koju su sproveli studenti i koja je pokazala da skoro 80 odsto njih želi da Komar bude na čelu fakulteta, osmislili “ljudi sistema Komar i Bešić”.

Vjerujem da je suvišno govoriti da su sve informacije napisane u tekstu provjerene na FPN-u i to direktno od studenata, o čemu svjedoče i precizno navedene cifre glasanja studenata. To su činjenice, a pošto Kovačević kaže da su sve osmislili Komareva i Bešić, što meni nije potvrđeno, radujem se dokazima kojima će potkrijepiti te tvrdnje.

Odmah ćemo ih objaviti jer je teško povjerovati da jedan profesor nešto može olako reći. Po Kovačeviću, Nataša Ružić nije dio vladajućeg sistema. Ne sjećam se nijednog njenog istupa koji bi značio kritiku sistema, pa očekujem da i tu indirektnu tvrdnju profesor nečim odbrani.

Do tada mi iznosimo samo ono u što smo sigurni. Malo smo se potrudili da saznamo kako je ko glasao i utvrdili da su predstavnici studenata u Vijeću FPN-a glasali suprotno od onoga što su ogromnom većinom tražili oni u čije ime glasaju u Vijeću.

Profesora, koji se bori za demokratiju, to uopšte ne zanima jer je ubijeđen da je sve namješteno. Mene zanima što će mu na to reći studenti koji su, uz odobrenje Vijeća studenata, sproveli anketu. Neko će morati da se postidi.

Preporučujemo za Vas