Svjetski dan pošte: Predstavljena markica sa likom Ljuba Čupića

Direktor Svjetskog poštanskog saveza rekao je da pošta ostaje najveća fizička mreža u svijetu
218 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 09.10.2013. 15:40h

Pošta Crne Gore je, povodom Svjetskog dana pošte, izdala je markicu sa likom narodnog heroja Jugoslavije Ljuba Čupića.

Čupić je strijeljan u maju 1942. godine, u Nikšiću, nakon divljačkog mučenja u zatvoru. Njegovo hrabro držanje i pobjedonosni osmjeh na gubilištu ovjekovječen je fotografijom, koja je obišla je svijet i postala simbol otpora.

Predsjednik odbora direktora Pošte Crne Gore Igor Radusinović kazao je da je 9. oktobar značajan dan za poštansku djelatnost, ali i Crnu Goru.

“Pošta će u potpunosti ispoštovati i pratiti preporuke Svjetskog poštanskog saveza. Pošta je nedavno na Infofestu predstavuila web shop, naš doprinos razvoju elektronske trgovine u Crnoj Gori. Najboljima na konkursu za najbolje pismo čestitam i molim ih da nastave da prate našu inicijativu, kao i ostale koje imamo u planu. Neka je srećan praznik Svjetskog dana pošte”, rekao je Radusinović.

Direktor Svjetskog poštanskog saveza Rišer Kusei rekao je da pošta ostaje najveća fizička mreža u svijetu i osnovna infrastruktura koja omogućava funkcionisanje velikog dijela privrede.

“Poštanski sektor od osnivanja je prošao brojne transformacije i prevalio dug put. Pristupačne poštanske usluge spadaju u osnovna ljudska prava. U eri kad se informacione tehnologije brzo razvijaju pošta uspjeva da se izbori za svoju poziciju na tržištu”, kazala je pomoćnica ministra za informaciono društvo Ratka Strugar.

Bonus video: