Novo vozilo za azil za pse na Dizdarici

Privremeno sklonište za napuštene životinje u Opštini Herceg Novi, organizovano je u sklopu preduzeća “Čistoća”, I u njemu je trenutno zbrinuto 110 jedinki pasa, različitih uzrasta i vrsta
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.07.2018. 14:31h

Preduzeće Čistoća nedavno je nabavilo vozila (pick up marke:“Fiat”) koje će omogućiti humaniji i bezbjedniji transport prikupljenih pasa lutalica do privremenog skloništa za napuštene životinje na Dizdarici. Takođe je , sa šest velikih boksov, proširen kapacitet skloništa.

Privremeno sklonište za napuštene životinje u Opštini Herceg Novi, organizovano je u sklopu preduzeća “Čistoća”, I u njemu je trenutno zbrinuto 110 jedinki pasa, različitih uzrasta i vrsta.

“Objekti privremenog skloništa su uređeni, a započelo se i sa farbanjem novih izgrađenih bokova i kućica za pse. Izvršena je nabavka materijala i u toku je izgradnja velike željezne konstrukcije koja će obezbijediti hladovinu za pse.

Veterinarska ambulanta je u potpunosti opremljena i nabavljena su sva neophodna sredstva i oprema za akcije prikupljanja pasa. Izvršeno je i opremanje zaposlenih u privremenom skloništu, koji su zaduženi sa novom uniformom”, saopšteno je iz Čistoće.

Privremeno sklonište za napuštene životinje u Opštini Herceg Novi otvoreno je od 2009.godine, a tokom poslednja tri mjeseca osvarena je saradnja sa nevladinim sektorom. Iz Čistoće ističu da je NVO “Lunja” iz Herceg Novog učestvovala u nabavci hrane za pse (u granulama), preparata za tretman protiv buva i krpelja, kao i dijelu sredstava za izgradnju boksova za pse.

Galerija

Bonus video: