Husović u Plužinama: Država treba da bude izdašnija

"Očekujemo da u narednoj godini uradimo više nego što je urađeno do sada", rekao je potpredsjednik Vlade tokom boravka u Plužinama
89 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.10.2013. 19:44h

Svjesni smo da i Plužinama treba pomoći, da treba i ovdje da budemo, i kao država i kao Vlada, izdašni. Očekujemo da u narednoj godini uradimo više nego što je urađeno do sada, kazao je potpredsjednik Vlade Rafet Husović, koji je juče bio u radnoj posjeti Opštini Plužine.

On je sa predsjednikom Opštine i SO Plužine Mijuškom Bajagićem (SNP) i Milutinom Cicmilom razgovarao o problemu srednje škole, zdravstva, prosvjetnih radnika koji dolaze sa strane. Sa Husovićem su bili i direktor Direkcije javnih radova Žarko Živković, pomoćnica ministra ekonomije Nina Vujošević, savjetnik u Ministarstvu finansija Slobodanka Labus, predstavnik Direkcije za saobraćaj i savjetnik potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj Admir Adrović.

Živković je kazao da su ove godine završili dva kilometra lokalnih puteva, kilometar prema Brštanovici, gdje će radovi biti nastavljeni, sanaciju kompleksa u Dolima.

„Stavili smo poseban akcenat na turističku ponudu jer u ovoj opštini postoji više mjesta koja su vrlo atraktivna za turiste. Ove godine smo počeli da asfaltiramo put koji vodi od Plužina ka Žabljaku, tzv. Durmitorski prsten. Krenuli smo sa strane Žabljaka i asfaltirali nešto više od četiri kilometra. Toliko ćemo uraditi i naredne godine i računam da ćemo taj put završiti do 2015“, kazao je Živković.

Bajagić je kazao da će Direkciji proslijediti što je to prioritetno za Plužine, pa će vidjeti koji će projekti proći. Prema njegovim riječima najbitnije je da komunikacija lokalne uprave i Vlade bude intezivnija, pa je obećao da će češće „dosađivati“ nadležnima u Podgorici kako bi se problemi u Plužinama što prije riješili.

„Imamo dosta problema i svaka inicijativa od bilo kog investitora nama je dobro došla. Otvoreni smo za saradnju a eventualni investitor bi imao pomoć od lokalne uprave jer bi to bila mogućnost da se zaposle radnici. Upravo su nemogućnost zaposlenja i infrastruktura najveći problemi ove opštine“, kazao je Bajagić.

Bonus video: