Počela završna faza izgradnje vila "Dukljanski vrtovi"

Investitori na projektu “Dukljanski vrtovi" najavila da će početi izgradnja objekta “Dom 21” na mjestu gdje se nekada nalazio supermarket “Roda” u centru Budve
93 pregleda 2 komentar(a)
Dukljanski vrtovi, Ričard Lugar, Foto: Vuk Lajović
Dukljanski vrtovi, Ričard Lugar, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 04.10.2013. 10:31h

Svečanim presijecanjem vrpce, bivši američki senator Ričard Lugar označio je početak završne faze u izgradnji rezidencijalnog kompleksa vila “Dukljanski vrtovi” na Zavali.

Lugar, koji se prethodno sastao sa najvećim crnogorskim zvaničnicima, predsjednikom Filipom Vujanovićem, premijerom Milom Đukanovićem i gradonačelnikom Budve Lazarom Rađenovićem, u okviru posjete “Dukljanskim vrtovima”, bio je počasni gost na svečanom ručku, koji je priredio glavni investitor na tom projektu Nil Emilfarb.

Naglašavajući da su “Dukljanski vrtovi” najveća privatna investicija SAD u Crnoj Gori, Lugar je kazao da se u Crnoj Gori izvode projekti 25 američkih investitora, te da će biti otvoreno 500 novih radnih mjesta.

"Američki investitori traže prilike u zemljama sa transparentnim poslovnim praksama i pouzdanim pravnim institucijama. Crna Gora ima veliki potencijal i očekujemo dalji rast investicija iz cijelog svijeta", rekao je Lugar, koji je nakon presijecanja vrpce zasadio drvo masline kao simbol njegove višedecenijske posvećenosti mirovnim aktivnostima.

Emilfarb je kazao da je završeno 80 odsto kompleksa, te da očekuje da će 2014. biti i useljen.

U centru Budve niče zgrada od 14 etaža

Investitori na projektu “Dukljanski vrtovi”, kako je kazala PR Milena Spahić, realizovaće još brojne investicije u Budvi i Kolašinu.

Najavila je da će ovih dana da započne izgradnja objekta “Dom 21” na mjestu gdje se nekada nalazio supermarket “Roda” u centru grada.

Građevina će, kako je navela, imati 14 etaža, od kojih tri podzemne i ukupno nešto manje od 10.000 kvadrata izgrađenog prostora.

Bonus video: