Veselin Radulović: Mićunović ima poseban tretman

"Postoje činjenice koje ukazuju na sumnju u pristrasnost sudije Šćepanovića, što rezultira time da stranke nemaju jednak tretman"
199 pregleda 5 komentar(a)
Veselin Radulović, Foto: Zoran Đurić
Veselin Radulović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.10.2013. 09:41h

Punomoćnik MANS-a, advokat Veselin Radulović, tražio je juče izuzeće sudije Osnovnog suda Zorana Šćepanovića, u predmetu po tužbi Lutrije Crne Gore i Džek pota protiv “Vijesti” i te nevladine organizacije.

Radulović je, obrazlažući predlog, kazao da sumnja u Šćepanovićevu pristrasnost.

“Iz sljedećih razloga tražim izuzeće sudije: postoje činjenice koje ukazuju na sumnju u pristrasnost sudije Šćepanovića, što rezultira time da stranke u ovom postupku nemaju jednak tretman. Prvenstveno, ovaj sud je odredio saslušanje svjedoka Branislava Mićunovića, da bi na drugom ročištu prihvatio kao dokaz medicinsku dokumentaciju Mićunovića da nije sposoban da svjedoči, odnosno da bi bilo stresno po njega ako se pojavi pred sudom", kazao je Radulović.

“Ovakav tretman stranaka je do sada nezabilježen u Crnoj Gori i da se sud na ovaj način bavi sposobnošću nekog svjedoka da svjedoči"

Ocijenio je da sud Mićunovića ne tretira kao druge svjedoke.

“Sud nije preuzeo nijednu radnju kako bi se poziv ovom svjedoku uručio, kako to zakon propisuje i kako se to radi sa drugim svjedocima, iako je MANS dostavio nekoliko adresa Mićunovića. Opšte poznata je činjenica da je Mićunović poslovno sposoban i zdravstveno sposoban da svjedoči", rekao je Radulović.

Osvrnuo se i na medicinsku dokumentaciju kontroverznog nikšićkog biznismena.

“MANS je uzalud ukazivao na činjenice koje potvrđuju da su kompletnu medicinsku dokumentaciju sačinila lica koja se povezuju sa tužiocem u ovom sporu. Takođe, opozivanjem rješenja o saslušanju Mićunovića, zanemarene su tvrdnje punomoćnika Lutrije i Džek pota da su on i njegova porodica ugroženi od MANS-a, a to je bio i jedan od razloga za njegovo saslušanje", kazao je Radulović.

Kao bitnu stvar istakao je postupanje sudije nakon zahtjeva punomoćnika tužilaca, advokata Vladana Bojića - da se preduzmu mjere protiv direktorice te NVO Vanje Ćalović, koja je navodno otkrila detalje iz medicinske dokumentacije Mićunovića.

“Dostavio je sudu podnesak, kojim traži da se preduzmu mjere prema Ćalović zbog navodne povrede prava na privatnost Mićunovića. Odmah sljedećeg dana sud je postupio po nalogu advokata Bojića i obratio se tužilaštvu da ocijene da li su ispunjeni uslovi za preduzimanje krivičnog gonjenja Ćalović po službenoj dužnosti", rekao je Radulović.

Dodao je da je tretman Šćepanovića prema strankama u postupku “nezabilježen u Crnoj Gori”.

“Ovakav tretman stranaka je do sada nezabilježen u Crnoj Gori i da se sud na ovaj način bavi sposobnošću nekog svjedoka da svjedoči. Ovo je prvi put da sud opoziva svoje rješenje. Izuzećem tražim da se stvori minimum uslova za fer i pošteno suđenje", zaključio je Radulović.

Predsjednik Osnovnog suda odlučiće o zahtjevu Radulovića.

Sljedeće ročište zakazano je za 28. oktobar.

Lutrija i Džek pot tužili su “Vijesti” i MANS zbog povrede ugleda i časti, serijom tekstova.

Bonus video: