Prva banka prodaje imovinu Slobodana Šaranovića

Na dobošu staro “Titeksovo” odmaralište, vlasništvo okrivljenog za ubistvo Nikole Bojovića
217 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 29.09.2013. 07:14h

Prva banka pokrenula je prodaju atraktivnog zemljišnog kompleksa od gotovo hektar, preko puta hotela “Splendid”, nekadašnje odmaralište titogradske industrije tekstila “Titeks”.

Do prodaje je došlo nakon što firma Slobšar & Cok, koju je osnovao biznismen Slobodan Šaranović, nije vratila kredit od 6,5 milion eura.

Šaranović je nedavno dospio u žižu interesovanja javnosti jer je okrivljen da je organizovao ubistvo Nikole Bojovića, brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića, kako bi, navodno, osvetio ubistvo svoga brata Branislava Šaranovića.

Slobodan Šaranović koji se na talasu opšte rasprodaje državne imovine domogao “Titeksovog” odmarališta, pomazašan kredit dobio je 2007. godine od Prve banke u kojoj je većinski vlasnik Aco Đukanović, brat premijera Mila Đukanovića. Kao hipoteku, Šaranović je tada založio zemljišni kompleks i oronule montažne kućice.

Odmaralište je godinama dom brojnim beskućnicima, ljudima koji trbuhom za kruhom dolaze u Budvu, kako bi zaradili. Da je tu nekada bilo odmaralište popularnog tekstilnog kombinata, svjedoči recepcija na kojoj i danas stoji čuveni natpis “Titex”, nekadašnjeg crnogorskog brenda.

Mada je na tom mjestu, aktulenim planskim dokumentom DUP “Bečići” predviđena gradnja hotela i apartmana, Šaranović, koji je svoju firmu osnovao sa partnerom Ognjenom Pavićevićem, nikada nije započeo gradnju.

Kompanija Slobšar & Cok, nalazi se na neslavnom četvrtom mjestu po zaduženosti - po posljednjem izvještaju Centralne banke Crne Gore, kompaniji je punih 1.189 dana blokiran račun na iznos od 8.467.566,64 eura.

Kako se navodi u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine, firma Slobšar & Cok, uknjižena je kao vlasnik katastarske parcele 510 KO Bečići, ukupne površine 8.699 kvadrata, na kojoj se nalazi dvadesetak montažnih kućica, površine 862 kvadrata.

Đukanovića banka stavila je hipoteku sa zabranom prodaje nepokretnosti i dvije godine nakon toga potpisuje aneks ugovora sa Šaranovićevom fimom, da bi objavila prodaju zemlje.

Šaranović je nakon ubistva svoga brata, koji je likvidiran 2009. na Dedinju, objavio da će dati million eura ubicama, ako mu odaju ko je naručio likvidaciju.

Sa privođenja Slobodana Šaranovića

Šaranović je uhapšen pod sumnjom da je organizator ubistva Bojovića čijeg su ubicu crnogorski specijalci uhapsili u podgoričkom naselju Tološi. U sklopu iste istrage lisice su stavljene saučesniku Ratku Koljenšiću, kao i organizatoru Milošu Delibašiću.

Slobodanu Šaranoviću , kojeg Srbija tereti da je naručio ubistvo, pozlilo je juče u Istražnom zatvoru u Spužu, nakon čega je prebačen u privatnu bolnicu "Kodra" u Podgorici.

Opština upisala hipoteku

Hipoteku na Šaranovićevu imovinu uknjižila je i Opština Budva, i to samo na određeni dio, po osnovu neplaćanja poreza firme Slobšar & Cok.

Kako se navodi u katastarskoj evidenciji, hipoteka je upisana na iznos od 32.039,76 eura na ime poreskog potraživanja iz 2011. godina.

Galerija

Bonus video: