NVO Jaz-Mrčevo polje: Mještani na Jazu nezakonito rentirali i tuđu imovinu

Poručuju da je poslovanje njihove NVO transparentno i da su svi podaci dostupni javnosti
419 pregleda 0 komentar(a)
Jaz, Foto: Vuk Lajović
Jaz, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 24.07.2018. 09:06h

NVO "Jaz - Mrčevo polje” reagovalo je na tekst “Bodljikavom žicom ćemo ograditi Jaz”, navodeći da su pojedini mještani nezakonito rentirali godinama tuđu imovinu.

"Poslovanje NVO Jaz - Mrčevo polje je transparentno, nije tajna i svi podaci su dostupni javnosti. Novčana i sva druga sredstva i ljudski resursi naše NVO su angažovani isključivo na obezbjeđenju uknjižbe zemljišta svojih članova.

Tačno je da već godinama unazad NVO “Jaz – Mrčevo polje”, tačnije DOO “Jaz – Mrčevo polje”, zemlju svojih članova ukupne površine cca 2.200,000 m2 daje u zakup opštini Budva za iznos od 80.000 eura na godišnjem nivou. Isto tako je tačno da su sada, nezadovoljni mještani, koji nisu članovi naše NVO, decenijama unazad protivzakonito ubirali značajna novčama sredstva rentirajući kako zemljište na kojem imaju vlasničke pretenzije, tako i ono koje nije njihovo vlasništvo, u čemu je prednačio navedeni gospodin Nikola Marović.

NVO “Jaz – Mrčevo polje” nema ništa protiv vlasničkih nastojanja ovih ljudi i u potpunosti ih podržava da (se) ograde bodljikavom žicom”, stoji u reagovanju ove NVO.

Bonus video: