Formirana Radna grupa za praćenje primjene Dekade Roma

“Radna grupa je otvorenog tipa i pozivamo sve zainteresovane organizacije koje se bave tom problematikom da nam se pridruže”, saopštila je Fatima Naza
2 komentar(a)
naza, Foto: Arhiva
naza, Foto: Arhiva
Ažurirano: 25.09.2013. 12:42h

Predstavnici romskih organizacija formirali su Radnu grupu za praćenje primjene Dekade Roma od 2005. do 2015. godine, kojom trenutno predsjedava Crne Gora.

Organizacije uključene u proces su Koalicija Romi i Egipćani zajedno, Koalicija Romski krug, Institut socijalne inkluzije, Centar za romske inicijative, Romdak nada, E Romi, Romski san, Mladi Romi i UM RAE.

“Radna grupa je otvorenog tipa i pozivamo sve zainteresovane organizacije koje se bave tom problematikom da nam se pridruže”, saopštila je Fatima Naza iz Centra za romske inicijative.

Ona je naglasila na novac za operativnost grupe nije obezbijeđen, pa je uputila poziv i potencijalnim donatorima da prepoznaju značaj rada takvog tijela.

Mehmet Beriša iz NVO Mladi Romi kazao je da je opšti cilj projekta veće učešće romskog civilnog sektora u procesu Dekade romske inkluzije i ostalim relevantim inicijativama i strategijama vezanim za tu populaciju.

Bonus video: