Rakočević dekanica Građevinskog fakulteta, Perović će rukovoditi Fakultetom za turizam

Upravni odbor UCG je danas razriješio dužnosti dosadašnju dekanicu Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Tatjanu Stanovčić zbog, kako je saopšteno, neizvršavanja odluka nadležnih organa Univerziteta i nepostupanja u skladu sa zakonom i Statutom UCG-a
3526 pregleda 1 komentar(a)
Zgrada Rektorata u Podgorici, Foto: Duško Miljanić
Zgrada Rektorata u Podgorici, Foto: Duško Miljanić

Profesorica Građevinskog fakulteta, Marina Rakočević, imenovana je za vršioca dužnosti dekana te visokoškolske ustanove, dok je prorektorica Univerziteta Crne Gore (UCG) Đurđica Perović imenovana za koordinatora daljim radom Fakulteta za turizam i hotelijerstvo.

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora UCG konstatovan je prestanak funkcije dekana Građevinskog fakulteta Srđe Aleksića, na njegov lični zahtjev.

„Po ostavci Aleksića, počev od sjutra, funkciju dekana vršiće Rakočević“, saopšteno je iz Univerziteta.

Predsjednik Upravnog odbora UCG, Duško Bjelica, kazao je da je ovu odluku danas donio Upravni odbor na predlog rektora Univerziteta Danila Nikolića.

„Vršilac funkcije dekana imaće iste nadležnosti kao i dekan. Upravni odbor Univerziteta je utvrdio rokove za sprovođenje izbornih radnji za izbor dekana Građevinskog fakulteta. Konkurs će biti objavljen u Biltenu Univerziteta i u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori“, saopštio je Bjelica.

Upravni odbor UCG je danas razriješio dužnosti dosadašnju dekanicu Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Tatjanu Stanovčić zbog, kako je saopšteno, neizvršavanja odluka nadležnih organa Univerziteta i nepostupanja u skladu sa zakonom i Statutom UCG-a.

Za koordinatora daljim radom Fakulteta za turizam i hotelijerstvo i organizaciju izbora za dekana, na predlog rektora, imenovana je Perović.

Na današnjoj sjednici usvojena je i Strategija za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na UCG obezbjeđenjem stambenog prostora pod povoljnim uslovima.

Bonus video: